Venus-Statue

Венера винаги е тази, която избира. Човек прави своя избор, водейки се от това какво цени, какво харесва, по какво се увлича. Венера представлява възможността ни да сме заинтригувани от нещо, умението на браним интересите си. Когато планетата има дисонансни аспекти в картата, Венера реагира така, че човек трудно избира, има проблеми с намирането на занятие, в което да е въвлечен с интерес и да чувства удоволствие, когато го практикува. Понякога планетата в неизгодно разположение в картата може изцяло да лиши човека от проявата на каквито и да са интереси и в този случай може да видим една апатична личност, която компенсира липсата на удоволствие от някакво занимание с прекалено угаждане на петте сетива. Например прекаляванията със сладкиши, честата необходимост от все нови и нови тоалети са характерни явления на запълването на онова пространство, което изисква постигане на удовлетворение и изпитването на удоволствие от интересни, творчески и съзидателни занимания. Именно те карат човек да постига чувството на задоволство и удовлетворение – целта на Венера.
Храната е също под управлението на Венера. Когато човек е заинтригуван от интересното занимание, в което е потънал, той буквално няма време за хранене – предпочита набързо да „зареди“, за да се върне колкото се може по-бързо към заниманието, което му носи удоволствие.
Това е един съществен проблем на Венера в днешно време, когато хората не са удовлетворени от работата, връзките си, бизнеса си, да компенсират с удоволствието от приемането на храна.
Венера, освен всичко друго търси баланс. Ето защо всяко отклонение от точката на равновесието е проблем на Венера. Може да се прекалява с храната, а може и тя да се ограничава до нездравословна степен. При проблеми с храненето винаги е добре да се потърси отговор на въпроса, от какво човек не получава удоволствие и удовлетворение, защото, както знаем, във всеки здравословен проблем лежи преди всичко психологически първоизточник.
Положението на Венера в знаците може да помогне за определянето и канализирането на интересите на дадената личност. Ето и някои от най-специфичните прояви на Венера в знаците:

220px-Venus_of_Capua_MAN_Napoli_Inv6017_n01

ВЕНЕРА В ОВЕН
Венера в Овен е щастлива, когато се чувства инициаторка на някакъв вид дейност. Тази Венера обикновено никак не скучае. Омръзне ли и някое занимание, бързо го захвърля и се захваща с друго. Важното за нея е да кипи в дейността, с която се е захванала. Ако няма кипеж, вдъхновението бързи секва за нея.
Удоволствия могат да и носят някои екстремални видове спорт, като мотоциклетизъм, рали – това е защото тя се забавлява, когато може да се надпреварва, да се съревновава. Всичко, което е на висока скорост е свързано с удоволствие и разтоварване.
Това, което стимулира тази Венера в търсенията и е конкуренцията. Тя изпитва удоволствие да докаже, че е най-добрата и най-можещата.
На Венера в Овен ще и харесва дейност, в която да се чувства първооткривателка. По отъпканите пътеки тази Венера няма да получава необходимите и стимули и няма как да изпита удоволствие.
Това е една много артистична Венера. В изкуството може да намери начин да изрази бушуващите в нея чувства, затова с нея е добре да се започват концерти, защото много добре умее да повдига духа на публиката.

ВЕНЕРА В ТЕЛЕЦ
Тази Венера получава огромно удоволствие от хубавата музика. Да пее, да свири или просто да слуша класически творби е свойствено за нея занимание.
Поддръжката и грижите за цветята и градините са сфери на дейност, където собственикът на такава Венера може да намери удовлетворение и да прекарва много хубави мигове със своето хоби, ако то е свързано с цветята. Венера в Телец ще се чувства много добре, когато осъществява връзка със земята и природата. Поддържането на градини и паркове, може да е свързано с голямо удоволствие за нея. Заниманията и с природни материали ще я зареждат със силата и красотата на Земята. В приложните изкуства може да намери голямо поле за изява.
Понеже тази Венера притежава силно чувство за естетика, познава много добре материите и има усет за цветовете, на нея ще и доставя удоволствие примерно да аранжира витрини, да подрежда изложбени зали, да търгува с предмети на изкуството. За Венера в Телец удоволствието винаги е свързано със спокойна обстановка и ведра атмосфера. При нея напрежението трябва да е сведено до минимум.

ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ
Това е една Венера, която ненавижда рутината и никак не обича да скучае. Разнообразието при нея е издигнато в култ. Тя ще изпитва най-голямо удоволствие, когато има възможност да осъществява приятни срещи и разговори с колкото се може повече хора. Много сериозните ангажименти и задълбочени разговори ще я изтощават, затова тя трябва да си осигури поток от свежи, леки приятни изживявания.
Тази Венера ще получава голямо удоволствие от съприкосновението си литературата. Ако я заведете в най-голямата книжарница на света, в голяма степен ще осмислите живота и.
За Венера в Близнаци най-голямото удоволствие е да получава новини и то добри новини. Новото трябва да бъде най-честия спътник в живота и.
Венера в Близнаци, както и Венера в Дева, е майстор на детайла. Тя има много сръчни ръце и обича да твори с ръцете си. Може да изпитва голямо удоволствие от създаването на миниатюри или в произведенията си да отдава голямо значение на детайлите.
Едни от най-приятните си изживявания Венера в Близнаци получава по време на пътуване. За да се чувства щастлива, тази Венера трябва да си осигури достатъчно време да пътува, защото заседаването на едно място много бързо анулира щастието и. Пейзажът пред нея много бързо е добре да се мени, което да и дава възможност за нови и свежи идеи.

220px-VenusdArles8

ВЕНЕРА В РАК
Венера в Рак се чувства щастлива, когато е в ролята стопанка – имението може да бъде колкото се може по-голямо. Тя изпитва удоволствие да създава домашен уют, да дава сигурност на членовете на фамилията, да се грижи за тяхното изхранване. В някоя ферма или стопанство тя ще установи, че е може да се изпълни с удовлетворение от дейността си.
Това е най-щастливата Венера в кухнята. Там тя намира голям смисъл и едновременно удоволствие от това да се погрижи на храната, да се прояви като ненадминат кулинар.
Тази Венера има дарбата да ви накара да се почувствате като у дома си, затова тя може да бъде много щастлива в хотели, ресторанти, кафенета, като техен управител или като обслужваща гостите на заведението. За Венера в Рак представлява голямо удоволствие да ви накара да се отпуснете след тежкия ден и да забравите служебните си ангажименти. В балнеоложките центрове и край минералните извори и басейни Венера в Рак ще се чувства много щастлива.
Венера в Рак също изпитва нужда и от социална активност. Тя изпитва удоволствие, когато с дейността си има възможност да покаже грижата си за нуждите на много хора. Затова всички социални служби постоянно търсят именно такава Венера.

ВЕНЕРА В ЛЪВ
Тази Венера много обича партита и купони и ако развие дейност, свързана с организирането на тържества, много ще се забавлява. Венера в Лъв изключително много обича децата и умее да се забавлява с тях. Тя наистина може да е успешна в бизнес, свързан с потребностите на децата.Може да се чувства добре в магазин за детски играчки или като аниматор на детски празници.
Венера в лъв се чувства най-добре на сцена, затова участието и във всякакви театрални постановки ще и носи голяма наслада – там тя ще е на мястото си.
Тази Венера се нуждае от големи порции внимание и много обича да попада в центъра на вниманието, да се показва и да получава овации, Затова всякакъв подиум за нея ще и даде възможност от изява.

ВЕНЕРА В ДЕВА
Венера в Дева е малко капризна, има доста изисквания и и прави удоволствие да анализира нещата. Затова можем да я срещнем често в лаборатории сред епруветки, в медицински заведения, заради удоволствието, което изпитва при оказване на помощ на някого, който е в нужда.
За Венера в Дева, подобно на тази в Близнаци, е характерно изпитването на удоволствие от четенето, но за разлика от Блазнашката, в Дева Венера докато чете, обича да разкрива и да напипва тънкостите в дадената тема.
Венера в Дева обича да върши нещата с рутина, където може да покаже колко съвършена и безгрешна може да бъде от усъвършенстването си чрез затвърждаване на опита.
Венера в Дева изпитва голямо удоволствие, когато подрежда, сортира, сравнява. Особено ако това е подреждане на книги в библиотека, спазвайки азбучния ред.
Може би едно от най-големите удоволствия за Венера в Дева е грижите за домашния любимец. Тази Венера може да отдаде цялата си любов на малко животно – да го възпитава, да го учи, да го разхожда, да поддържа чистотата му.

21459_g0010544.001

ВЕНЕРА ВЪВ ВЕЗНИ
За да се чувства добре тази Венера, тя трябва да си осигури богат обществен живот. Талантите и за постигане на мир съгласие нямат равни, затова нейните притежатели ще се чувстват пълноценни, там където могат да проявят дипломатическите си качества. Социалните контакти са много важни за Венера във Везни и поради тази причина, тя няма да се чувства особено щастлива изолирайки се вкъщи и прекарвайки времето си в занимания, изискващи усамотение.
Където има балове и мероприятия, изискващи проява на дипломация, тя трябва да бъде централна фигура.
Венера във Везни ще се чувства страхотно, ако може да участва в създаването на модно списание, да твори в някоя модна агенция, да организира празници на модата. Тя ще се чувства добре във всяка дизайнерска дейност, където чувството и за мярка, баланс и хармония ще намира благодатна почва. Тя разбира както от вътрешен, така и от външен дизайн, затова успешно може да се занимава, както с проектирането на кухненско обзавеждане, така и с проектирането на сгради.
Венера във Везни има талант за изграждане на междуличностни отношения, затова нейната роля в дейности, където се изисква деликатност и толерантност е незаменима. Ще се чувства щастлива с участието си в разрешаване на юридически казуси и оказването на правови консултации.
Тази Венера е незаменима в устройването на сватбени тържества. Ако намери мястото си в някоя сватбена агенция, ще носи късмет на всички младоженци.

ВЕНЕРА В СКОРПИОН
Това е една специална Венера, която не трябва да се подценява в постиженията и в областта на изкуството, защото нейните емоции могат да завладяват голямата публика. В изкуството тази Венера е способна чрез творческата си ангажираност да извади на повърхността невероятния с потенциал, базиращ се на разтърсващи чувства и силни емоции. При нея изкуството винаги е драматично занимание и когато е на сцената, може силно да ви наелектризира и да предизвика бурни реакции.
Плутон при тази Венера може много силно да я вдъхнови за реконструкция и реставрация на произведения на изкуството. Тя може да вдъхне живот на предмети от античността и да им предаде актуално звучене.
Уменията си за реставрация тя може да използва и по отношение на женската красота и поддържането на външния вид. Заниманията и с козметични средства, възвръщащи младостта и еластичността на кожата, ще и дават възможност да се чувства на мястото си.
Венера в Скорпион от рано разбира своето обаяние и въздействието, което може да оказва върху другите. Тя изпитва голямо удоволствие, когато с дейността си може да заинтригува голяма група от хора, да въздейства върху голямата публика.
Ако реши да си отдъхва с книга в ръка, ней-вероятно ще е прегърнала някой детективски роман.

ВЕНЕРА В СТРЕЛЕЦ
Това е Венера, която жадува за приключения. Обикновено е най-щастлива на път с еднопосочен билет. Често намира хармонията и удовлетворението далеч от дома си и от родината си. Особено нещастна ще се окаже, ако се застои в малки пространства, в които стените са прекалено близо до носа и. Излизането извън града, в планината, край морето ще накарат тази Венера да изпита голямо удоволствие от съприкосновението си с могъщите сили на природата.
Много щастлива може да се почувства на скъпа яхта или на „Конкорд“. Изобщо, удоволствията на Венера в Стрелец могат да са свързани с много лукс, но тя ще се почувства също толкова щастлива и на палатка в планината, където ще може да се отдалечи от градската суета, за да има повече време за философски размисли.
Венера в Стрелец може да се чувства щастлива, ако осмисли живота си някое философско учение, което и дава възможност да гледа по-широко на живота и да си обяснява неговите закономерности.
Венера в Стрелец може да изпита удоволствие от участието си в религиозни и култови мероприятия. Църковното пеене ще и се отрази изключително извисяващо и вдъхновяващо.

images

ВЕНЕРА В КОЗИРОГ
Венера в Козирог обича добрата организация навсякъде и във всичко. Затова тя ще се чувства щастлива, ако има възможност да бъде мениджър. За нея ще е удоволствие, когато влезе в ролята на ръководител и организатор на някаква дейност. За тази Венера кандидатстват всички административни центрове.
Тази Венера особено много цени ефективността от всяка работа и с каквото и да се захване, крайният резултат е гарантиран.
Венера в Козирог ще изпита голямо удоволствие, ако заниманията и са свързани със скъпоценни и полускъпоценни камъни, планински кристали, бижутерия. В изкуствата, където се изисква най-точна и прецизна ръка, Венера в Козирог няма конкурент. Недостижима е в произведенията на ювелирното изкуство. В създаването на дантели също няма равна.
Козирожката Венера се отличава с голяма изисканост и висок стил. В изкуството може да създава непреходни модели и форми, които се ценят във всички времена. Тя много цени старинните вещи и може да изпитва удоволствие от колекционирането на ценни антики.
Когато открие любимото си занимания, му посвещава много време и му се отдава изцяло.

ВЕНЕРА ВЪВ ВОДОЛЕЙ
Венера във Водолей още от самото начало започва да търси начини да бъде различна. Те се стреми да се открои от тълпата и изгради свой стил. Най-силното и качество е да бъде оригинална, затова Венера ще се чувства много добре като дизайнер. Има способността да проектира интересните си идеи в света на материята, било то мебели, облекло, компютърен дизайн. За нея е много важно да може да конструира в материалния свят и да вгражда в него оригиналните си естетическите виждания.
Тази Венера изключително много се вдъхновява от новостите и затова се стреми да направи животът да е удобен в съвременните му измерения. Удоволствие за нея е да се занимава със съвременните технически нововъведения и да ги използва за създаването на нещо красиво и удобно.
Понеже е силно ориентирана към бъдещето, тя ще изпитва огромно удоволствие от съприкосновението си с фантастичната литература или кино фантастиката.
Уран вдъхновява тази Венера да изпитва удоволствие от откритите пространства и екстремалните изживявания, затова на нея ще и хареса например един полет с делтаплан, който много е вероятно да не остане само един.
Венера във Водолей ще открие, че се чувства добре в групови занимания, затова може да намери смисъл в участието си в някакви групи по интереси, където за е заобиколена от хора със сродни интереси, с които е удоволствие за нея да споделя нестандартните си идеи. Изобщо, социалният живот за тази Венера може да осмисля в голяма степен живота и.

ВЕНЕРА В РИБИ
Танците са едно особено подходящо занимание за Венера в Риби. Тук тя може да изрази изцяло своята грация и музикалност. За тази Венера любимите занимания, които и осигуряват наслада и удоволствие трябва да и дават възможност да изразява преливащите и чувства. Затова всякакви занимания с музика са много подходящи за нея.
За Венера в Риби източник на удоволствие могат да бъдат заниманията и с фотография. Тя ще се чувства добре, подготвяйки фотографска изложба или участвайки във фотографско биенале.
За тази Венера кандидатстват почти всички видове изкуства. Тя може да откликне например на предизвикателствата на изобразителното изкуство и да установи, че рисуването осмисля живота и. За тази Венера няма проблем на мига да се пренесе в света на въображението или в други невидими светове, откъдето тя прекрасно умее да черпи вдъхновение.
Мечтата на Венера в Риби за участие във филм има много голяма вероятност да се сбъдне, ако тя не остане да лежи само върху крилете на фантазията, защото в мечтите тази Венера може да прекарва много време, пропускайки ценни възможности.
Ако срещнете такава Венера, непременно се възползвайте от възможността да ви приготви алкохолен коктейл – няма да го забравите цял живот.