Aphrodite-Greek-Goddess-of-love-beauty-and-Sexua-58945719068

Венера, богинята на любовта, винаги отразява нашите потребности от любов. Как човек иска да получава любов, какво е за него любовта и през какви сценарии в любовния си живот преминава, това зависи от положението на Венера в рождената карта и от аспектите, които тя сключва с останалите планети.

ВЕНЕРА – СЛЪНЦЕ
Венера и Слънцето не се комбинират в много аспекти, поради близостта на Венера до Слънцето. Освен съвпад, между двете планети не се сключва друг мажорен аспект. Поради този факт минорните аспекти играят съществена роля в обмена на енергиите на тези планети, затова е необходимо да се обръща внимание на аспекти като хармоничния полусекстил (30 гр.), напрегнатия полуквадрат (45 гр.), творческия децил (36 гр.) и кармичния нонагон (40 гр.). За Венера и Слънцето всъщност те играят ролята на мажорни аспекти.
Комбинацията на Венера и Слънце дава много суета и показност. Слънцето особено осветява любовната тема и я прави значима. Тези хора много държат на приятните изживявания и на забавленията с любимия човек. Ако може животът им да е вечен празник, тогава те ще са много удовлетворени.
В зависимост от знаците този аспект може да даде много парадност в отношенията, където се демонстрира блясък и просперитет чрез партньорството. Притежателите на този аспект предпочитат партньорът им да е популярна личност, да умее да се демонстрира и да се чувстват до него като крал до кралица.
Притежателите на аспекта са много романтични личности и умеят да привличат хората. Държат на добрия външен вид и са силно атрактивни. Привлечени са от хора, които проявяват към тях интерес, умеят да ги ценят или отговарят добре на техния сексапил. Способността им да привличат другите (Венера) е много свързана с тяхното его (Слънцето). Това са хора, които умеят да очароват, да балансират във връзката и да омиротворяват. Могат да са истински експерти в дипломатичните отношения. Но могат и да прекаляват със стремежа си към насладата и лукса във връзките. Обичат да изграждат бизнес отношения с брачните си партньори.
Този аспект се среща в карти на хора, които са доста социално активни. Особено много се акцентира на външния блясък на връзката и на значимостта на партньора. Може да привлекат влиятелни личности в живота си, но отношенията по същество да останат повърхностни.

ВЕНЕРА – ЛУНА
Притежателите на това взаимодействие могат да проявяват прекалена чувствителност към другите. И двете планети са много възприемчиви и обикновено това са хора, които не са активната страна във връзката, те чакат да бъдат харесани, а в резултат могат да се нагодят към любимия си.
Недотам силната страна на тези хора е, че са много чувствителни към критика и отхвърляне. Могат да прекарват много време и за намиране на начини да избегнат и едното и другото.
Това са хора, които умеят да печелят симпатии и са много мили и нежни. Във връзките имат нужда от голяма близост и интимност. Когато веднъж изградят връзка, много силно се привързват към партньора и им е много трудно да се разделят и да скъсат отношения.
Тези хора имат силни емоционални потребности и търсят връзка, в която техните емоционални нужди да бъдат задоволени. В любовните отношения изпитват нужда да поддържат чувствата чрез ежедневна грижа за любимия. Доста са настроени да правят компромиси в интерес на брачния съюз.
Когато емоционалните им потребности обаче не са задоволени, те не са решителни и не предприемат решителни мерки относно прекратяване на връзката. Това за тях изглежда прекалено пагубно и предпочитат тихо да страдат с утехата, че поне имат някаква връзка. Неудовлетворените емоционални потребности те компенсират основно чрез храната, шопинг-терапията но най-вече в хранителните магазини.
Тези хора често се изправят пред дилемата за формата и съдържанието на връзката. Необходимо е да намерят оптималният вариант, в който както да са удовлетворени от визията на връзката, така и да се чувстват добре вътре в нея.

ВЕНЕРА – МЕРКУРИЙ
Аспектите на Венера с Меркурий в наталната карта не са толкова разнообразни. Както и при Слънцето, поради голямата си близост двете планети могат да формират малко аспекти. Тук ще се срещнат съвпад, полусекстил, децил, нонагон, полуквадрат, септил и секстил. Минорните аспекти играят съществена роля в обмена на енергии, тъй като планетите не образуват мажорни, освен съвпад и секстил.
Меркурий е доста отрезвяваща планета за романтичния живот на Венера. Тук чувствата се интелектуализират. Меркуриевите аспекти към Венера винаги карат хората да подхождат към любовната тематика не толкова със сърцето, колкото с разума си. Оттук произхождат и проблемите на аспекта – в любовните отношения има твърде много разум, хладина и не на последно място сметка. Понякога с този аспект любовта се превръща в търговия. Не достига романтизъм за Венера, която трябва да издребнява и да е в повечето случаи ангажирана с обикновените ежедневни въпроси.
Тези хора много обичат да говорят за любов, повече отколкото да я правят. Но могат да бъдат много поетични, любезни и компромисни.

Другото непредимство на аспекта е нерешителността във връзките. Постоянно съществува някаква дилема и постоянно се сравняват възможностите, което отлага любовните изживявания.
Предимствата на този аспект се състоят в това, че тези хора могат много добре да се нагаждат към изискванията на любимия човек, добри балансьори са във връзките и имат силно чувство за справедливост. Държат на добрия тон и винаги ще вземат под внимание вашето мнение. Добре обмислят ходовете си в отношенията и не обичат да рискуват. Много си падат по интелектуалци и могат да се влюбят в ума на партньора.

ВЕНЕРА – МАРС
Това е класическият аспект на любовната тема в една звездна карта. Тези хора имат нужда от активен романтичен и сексуален живот. Обикновено много лесно и бързо влизат във връзки. Те могат да лягат и да стават с мисълта за любовното преживяване. Любовта е голямо предизвикателство в живота им и е силно акцентирана тема. Страстта тук намира своите пикови проявления. Проблемите им във връзките са, че понякога трудно намират партньор, който да отразява техните силни желания и очаквания.
Този аспект дава голяма конкурентоспособност и желание за доминиране в любовните отношения. За него са присъщи и гняв и чувство за неудовлетвореност от партньора. Това е най-често срещаният аспект на изневярата и на любовните триъгълници.
Хората с този аспект се учат да изразяват страстта си по начини, които са съвместими със собствените ценности и чувство за красота. Този аспект много акцентира и на въпросите за взимането и даването. Притежателите на този аспект се учат как да съчетават в себе си мъжките и женските енергии.

ВЕНЕРА – ЮПИТЕР
Венера – Юпитер аспектите са символ на голямата любов, но и на големите очаквания. Много хубави неща могат да се изредят за това взаимодействие, но може би трябва да се започне с особено слабото място на притежателите на аспекта – удоволствията и прекаляването с тях. Другият юпитеров маниер в партньорствата им е да търсят престиж и социална значимост чрез брака и връзките си.
Апетитът за удоволствие, романтика, а често и за материален успех е наистина голям. Сърцата им са също прекалено големи и в тях може да се намери място за повече от един възлюбен. Обикновено виждат в другите само положителните им качества. Склонни са да проявяват прекалена щедрост към любимите си същества, дори когато те не го заслужават.
Както с Нептун, така и с Юпитер Венера идеализира обекта на своите чувства. С Юпитер тя може да го извиси и да го постави на пиедестала на духовен водач или гуру, без да вижда нормалните за човешката личност недостатъци и слаби места.
С Юпитер Венера иска да разраства връзката си, да се развива чрез междуличностните отношения и да вижда бъдеще в отношенията. Всеки конфликт в любовните взаимоотношения я кара да преразгледа своите духовни ценности, защото за притежателя на този аспект любовта е преди всичко духовно изживяване. Когато партньорът не удовлетворява духовните потребности на Венера, тя се утешава с прекалявания в задоволяване на материалните си потребности и проявява силна екстравагантност по отношение на харченето.
Венера с Юпитер е склонна да иска все повече и повече в любовта, особено ако е в напрегнати аспекти. Тя е способна и да дава повече на любимите си хора, отколкото силите и позволяват. Нуждата на тези хора за растеж, просперитет, забавление от техните взаимоотношения е много силно подчертана. В тази посока те могат да привличат много хора, с които да любезничат, но в същото време да проявяват и неискреност или лицемерие.
Тези хора трябва да намерят във връзката си силен философски акцент, за да може тя да съответства на физическата страст и земните измерения на любовта.

ВЕНЕРА – САТУРН
Венера в аспект със Сатурн е много предана в любовта. Тези хора не бързат да се впуснат в любовно приключение, преди да са получили доказателства за любовта си. Сатурн прави Венера много мъдра, сдържана и разумна и тези качества на личността много забавят влизането във връзки и сключването на брак. Притежателят на този аспект държи на истинските чувства и иска да ги подложи на проверката на времето. Изобщо факторът време много силно играе в това взаимодействие. Роденият се нуждае от време, за да се ориентира във връзката. Това са хора с много добра преценка относно партньорствата. Умеят още от началото да видят развръзката и ако тя не им допада, изобщо не се впускат в любовната авантюра.
Сатурн дава много зрялост на Венера. Тук няма да срещнем наивно доверяване на партньора. Това, което представлява проблем за любовните отношения са страховете за изразяването на чувствата, които обикновено са много дълбоки. Именно тези страхове правят Венера много предпазлива в партньорствата, тя се стреми да обезпечи връзката от необмислени инициативи, защото не обича да си пилее силите за отношения, които няма да и гарантират сигурност. Това е една Венера, която не си пилее чувствата на вятъра.
Сатурн винаги е задържащ фактор, но по отношения на Венера той може да е много коректен и далновиден. Със Сатурн Венера иска да се наслади на едни наистина дълготрайни и стабилни отношения. За Венера и Сатурн любовта винаги е отговорност. Но ако тази отговорност не се упражнява и от двете страни, аспектът има свойството да охлажда отношенията, докато те станат източник единствено на задължения и бреме от съжителството.

ВЕНЕРА – УРАН
Хората с този интересен аспект постоянно се въвличат в неконвенционални връзки. Някак си традиционните отношения, традиционният брак не им приляга. За тях основната тема в любовните отношения е свободата и колкото по-рано разберат, че се нуждаят от независимост в партньорството, толкова по-добре.
При този аспект нормалните взаимоотношения са дефицит. Нестандартната връзка във всичките и варианти е характерна за взаимодействието Венера – Уран. Това може да е извънбрачна любовна афера или партньор, който не се вписва в утвърдените вкусове на обществото. По някакъв начин връзките на тези хора са неприемливи и несъответстващи на социалните норми.
Родените с аспект на Венера и Уран се учат да обичат, без да си поставят условности. За тези хора е много важно да няма ограничения във връзките, да се чувстват свободни по всяко време да могат да си тръгнат от връзката. Това именно стои и в основата на проблемните им взаимоотношения. Ако могат да направят така, че в лицето на своя любим да намират най-вече приятел и съмишленик, те биха се чувствали щастливи в любовта. Но на тях не са им необходими прекалено плътни и обсебващи отношения. Това, което ги стимулира са приятните изненади. Имат нужда от романтично вълнение и което е най-важното за тях – разнообразието.
За Уран прозата на ежедневието, отразено във връзката, е пагубна. Тези хора не са толкова приспособими към очакванията на другите за тях, тъй като техните свободолюбиви убеждения действат с приоритет. За носителите на този аспект скъсяването на дистанцията е вече сигнал за опасност. Уран има нужда от простор и дистанция във всеки смисъл на това понятие.

ВЕНЕРА – НЕПТУН
Хората с аспекти на Венера и Нептун в рождената карта постоянно се нуждаят от някакъв вид отрезвяване по отношение на темите на любовта. Много често те имат много нереалистични представи за любимия човек, предпочитат да го виждат в идеални рамки и пренебрегват недостатъците му. Тези хора имат нужда не само да са влюбени в някого, а да са буквално омагьосани от чара на стоящата пред тях „неземна“ личност. Идеализирането на партньора е източник за проблемите във връзките им. Те могат наивно да си въобразяват, че някой е много слаб, в нужда и се нуждае от тяхното лечение със силата на любовта и по този начин да отдават повече от необходимото. При изтрезняването особено болезнено е чувството им, че са станали жертва, че са се жертвали напрано. Могат и също толкова наивно да очакват, че личността, която въплъщава техния идеал, ще отговори на тяхната любов и ще има щастливия завършек от приказките – три дена яли, пили и се веселили. В резултат губят твърде много време в очакване, от което разочарованието се явява обясним завършек.
Без да съзнават, тези хора изискват от партньора си да поддържа постоянно тяхната идеална представа за себе си. Това неминуемо ги довежда до разстройство и разочарования.
Аспектите на Венера и Нептун карат своя притежател да губи своите граници в отдаването и да не осъзнава необходимостта от дефиниране на връзката. Много полезно за притежателя на аспекта е да се научи да казва НЕ.
При този аспект любовта не признава граници, но за живеещите на земята с тази формула трябва да се внимава.

ВЕНЕРА – ПЛУТОН
Спокойните отношения в любовта не са характерни за тези личности. Готови са да минат през големи изпитания заради любимия човек. Техните чувства са наситени с такава интензивност, с такава опустошителност, че много бързо се стига до разрив във връзките. Любовните отношения са много мощен катализатор за промяна. Тези хора са избрали в този живот най-много да еволюират чрез връзките и брака си. Плутон-Венера аспектите освен експлозия, работят за дълбока трансформация на личността.
Хората с тези аспекти искат всичко или нищо от любимия си. Във връзките си ще трябва да се справят с проблемите на притежание, ревност и да се движат по ръба на тънката граница между любовта и омразата.
Това са хора, които срещат фаталната любов – понякога невъзможна, понякога с фатален край. Любовта на Ромео и Жулиета е добра илюстрация на този аспект – съществува смъртна вражда между двата рода, която пречи на процъфтяването на връзката, а нейният край е типично фаталният край за отношенията Венера – Плутон. Разбира се не е необходимо смъртта да присъства като реално събитие. Умирането в партньорските отношения може да е метафорично и да се изразява в прекратяване на отношенията или в някакъв вид преход.
При тези аспекти в наталната карта понякога техните притежатели са замесват в жестоки игри, защото за тях любовта е власт. Стига се до манипулативни и рафинирани методи за „обработка“ на партньора.
Тези хора научават уроците си докъде могат да властват в сферата на любовта. За техните отношения е много оздравително да реновират периодично връзката, за да се застраховат от нежелателни разриви. Трябва да помнят, че големите сили на привличане винаги са последвани от също толкова големи сили на отблъскване.