ИЗГАРЯНЕТО НА ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ

4 юни 2024, 17:34 часа, 14030‘ Близнаци

Съединяващата се със Слънцето Венера е най-актуалното астрологично събитие през юни.  На всеки 18 месеца Венера изгаря два пъти – веднъж при горен съвпад със Слънцето, когато е директна, веднъж при долен съвпад със Слънцето, когато е ретроградна. Сега Венера се движи с малко по-висока скорост от Слънчевата и се стреми да го догони и задмине. Разликата в скоростите им е минимална, поради което горното изгаряне на Венера е по-продължителен процес и отнема повече време.

Точното съединение на Венера със Слънцето и същинското и изгаряне се случва в 14030‘ на знака Близнаци на 4 юни 2024, след което двете планети ще започнат да се раздалечават, а Венера бавно да излиза и бавно да се възстановява от изгарянето. Извън парещите огньове на Слънцето Венера ще се окаже едва в края на юни, когато ще е на територията на Рака.

Докато Венера изгаря, „страдат“ и в страданието се трансформират нейните основни теми, особено при хора, в чиито карти градусът на изгаряне засегне лична планета или Ъгъл на картата. Но по принцип периодът на изгаряне на Венера е време за настъпващи изменения в ценностна система и приоритети. Близнашките теми и общуването тясно кореспондират с основните потребности на Венера – партниране и социални контакти. Какво с кого споделяме, ценността на информацията, която разменяме с близките, ответната реакция от любимите хора, изразена в думи – Венера в Близнаци ще преоцени, изгаряйки от Слънцето.

В знака Близнаци Венера не умее да поддържа дълбочина в контактите и да постига трайност в отношенията. Изгарянето и от Слънцето ще постави под въпрос доколко необходими са и повърхностните контакти и дългият списък от фенове и симпатизанти, защо толкова цени интелектуалния потенциал на любимия/та, отколкото умението да споделя истински чувства и емоционално да се разкрива. В резултат от излизането си от изгарянето вече на територията на Рака Венера ще цени съвсем различни стойности на партньорството.

По време на всяко изгаряне на Венера се преминава през синдрома на егоистичната любов, а това е начин да си зададем основния Венерин въпрос – Аз умея ли истински да обичам. Или просто искам да бъда обичан.

Blue Gemini Symbol

4 юни тази година е интересна дата – освен съединението Венера/Слънце на този ден се съединяват Меркурий и Юпитер отново в Близнаци, Луна и Уран в Телец. Емоционално уж ще се чувстваме устойчиво, но Уран не ни застрахова от изблици и внезапни изригвания в настроението. Интензивно ще протичат контактите при съединението на Меркурий и Юпитер в Близнаци. Изобщо, ако в тези дни не ви се седи на едно място, ако умирате за порция нова информация и съживяващо контактите ново запознанство, просто имайте предвид, че Близнаците са във вихъра си. Още повече, че в дните 5 и 6 юни 5 от 10 планети ще са там и ще асистират на раждането на Новата Луна в Близнаци.

Даа, новите запознанства и сериозните инвестиции като правило на изгоряла Венера никак не са препоръчителни. Изобщо не си в състояние да „видиш“ лицето на човека, с когото се запознаваш, а в последствие оттам може да изскочат какви ли не дивотии. Инвестициите – в процес на промяна на ценностна ориентация е много сложно да установиш и да си сигурен в настоящите си потребности. Това, в което се инвестира, често се оказва не на място, с времето бавно и полека започват да излизат негови несъвършенства и скрити дефекти.

И така, преоценяваме контактите, преосмисляме качеството на информационното поле, в което ежедневно пребиваваме, ориентираме се към изграждане на нови ценности в общуването.

Тъй като съединението Слънце/Венера, а  след два дни и Новолунието в Близнаци се квадратират със Сатурн от Риби, щателно премисляме пред кого си отваряме устата и каква информация снасяме по чуждите гнезда. До края на Близнашкия период квадратурите на планетите в Близнаци със Сатурн и Нептун от Риби ще са особено актуални. Добре е да изберем да се обучаваме в психологическите дисциплини, отколкото да се занимаваме с интриги на действащите квадратури между Близнаци и Риби.