НОВИЯТ ЦИКЪЛЪТ ВЕНЕРА/ЮПИТЕР

23 май 2024, 11:29 часа, 29023‘ Телец

Един от най-желаните ежегодни цикли е този на Добротворците Венера и Юпитер. Когато градусът на тяхната среща „се закачи“ за някоя важна планета или точка от хороскопа, благодатта и на двамата се изсипва върху избраника, дарявайки го с късмет и добри дни.

Обикновено това се случва всяка година в пореден знак, но има и прескоци. Миналата година Венера и Юпитер се срещнаха на територията на Овена и конкретно в 12009‘ на знака, на 2 март.

Тази година двете щастливи планети се срещат на 23 май 2024 в 29023‘ на Телеца, където Венера се явява домакин на срещата и макар в последен градус, тя е в собствената си сила. Пълнолунието в Стрелец (знак на Юпитер) в същия ден оказва подсилващо влияние върху новия цикъл. В знака Телец Добротворците преди всичко ще материализират вложени усилия, ще възнаградят за предишни заслуги. Материалното изобилие ще е съпътстващо тези, в чиито карти този градус е активен. Юпитер в Телец казва: В каквото вярвам, това се материализира. И в действителност е така – в нещо, в което не вярваш, няма как да ти се случи. Ти дори на го привличаш. Венера в Телец създава добри условия за материален просперитет, ценейки и грижливо съхранявайки всички натрупвания и всичко придобито през живота. Венера е материална планета, Юпитер пък е всеобщ сигнификатор на богатството. Събрани на плодородната почва на Телеца биха умножили началния капитал, при условие, че се подхожда разумно към новите възможности. Земната стихия не обича риска. Тя планира, осчетоводява и залага на дълготрайното.

Тъй като и двете планети към днешна дата са в короната на Слънцето, най-вероятно към момента нещата не се намират на повърхността и все още не се виждат бонусите на съдбата. Потенциалът на този съвпад ще започне да се разгръща, когато двете планети излязат във видимост.

Особеност на новия цикъл на Венера и Юпитер е, че той се случва върху Алцион – Алфата на Плеядите. Основната сила на Алцион се състои в разгадаване на скрити и тайни неща и най-вече в опознаване на тайните на природата. Звездата дава много силна връзка с природата – с растителния и животинския свят, в което се вижда и есенциалното значение на Телеца. Ако трябва да се търси общо значение на съединението Венера/Юпитер и Алцион, трябва да се взрем в значението на името на съзвездието Плеяди. Обилните култури и зелените пасища са приписани на тези „Дъждовни“ или „Плачещи“ звезди. Името носи етимологична връзка с гръцките думи: pleiôn, което означава „изобилие“, „увеличаване на броя“ от pleos, „пълни или много“ от индоевропейската дума pel „да запълни“. Така че би могло да се очаква мултиплициращ ефект от съвпада на Добротворците с Алцион. Още повече, че съединението е в точен аспект с Нептун от Риби, допълнително овлажняващ и умножаващ фактор.

Не по-малко интересен ще бъде обаче съвпадът на двете добротворни планети догодина. За съжаление на Близнашкото съсловие техният знак няма да стане домакин на следващия съвпад Венера/Юпитер. Ще се наложи да изчакат 12 години. Заради ретро фазата на Венера догодина тя забавя движението си дотолкова, че Юпитер излиза от Близнаците, преди тя да го е догонила. През 2025 съединението на Венера и Юпитер ще е в Рак в абсолютно точен съвпад с най-ярката звезда на небосклона Сириус – 14004‘ на Рака, което ще се случи на 12 август 2025. Луната тогава ще е в Риби, във взаимна рецепция с Юпитер. Честито отсега на печелившите!

Но да се върнем на утрешното пиршество в Телеца. И да имате, и да нямате планети в този градус или в този кръст, вероятно имате любими хора. Затова изберете за себе си най-добрата компания и си позволете най-изтънчените удоволствия за всичките си сетива. Да не забравяме и Нептун, който споява съвпада на двете планети – добрата храна се съчетава с добро вино!