ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В ОВЕН 2024

08.04.2024, 21:20 часа, 19024‘ Овен

Тази година Новолунието в Овен ни се показва откъм най-зрелищната си страна – в комбина със Северния Лунен възел ситуират на небето Пълно Слънчево затъмнение в 19024‘ на първопроходеца на Зодиака знака Овен.

От пръв поглед трябва да се отбележи, че то стои между два успоредно стартиращи цикъла в съседните знаци Риби и Телец. В предходния знак Марс, домакинът на затъмнението, се съединява със Сатурн, за да започне нов двугодишен цикъл (10 април), а в следващия знак Телец Юпитер и Уран вървят към точно съединение, за да сложат началото на нов 14 годишен цикъл (21 април).

Aries" Emoji - Download for free – Iconduck

Какви са посланията на Слънчевото затъмнение в Овен – те винаги се описват от позицията на Марс. В знака, който стои зад гърба на Овена, Риби, Марс съвсем не се проявява видимо и отчетливо, напротив. Той е зает с това да изследва неосъзнатите мотиви и подбуди за нашите действия и инициативи. Ситуации като Новолуние в Овен с Марс в Риби закопчава първия и последния знак от Зодиака и прави възможно осъзнаването на връзката между проявеното и неговия енергиен модел в невидимите за нас структури на битието. Новолуние в Овен с Марс в Риби изглежда като фина връзка между невидимата огромна подводна част от айсберга и видимата малка част то него, която е на повърхността.

С други думи, за да резонираме с програмите на това Новолуние в Овен, трябва да изследваме своите скрити мотиви за действие, да се вгледаме в това каква част от колективното несъзнателно пречупваме през нашето съзнание и проектираме навън.

Марс в Риби, давайки ход на новото си съдружие със Сатурн, очертава като важна програмата по овладяване на инстинктивната ни природа (Марс в Риби) и подчиняването и на системата от вътрешни правила и норми (Сатурн в Риби), по друг начин дефинирано – съвест. За което, разбира се, се изискват много наблюдения върху себе си, желание да се гмурнеш дълбоко, за да изследваш скритата си природа. Подходящо време да се заемем с вътрешната си архитектура (Сатурн в Риби), вместо да се чудим в последствие какво и как се е проявило в реалността.

За тези, които не се ориентират по темите на Рибите, може да имат усещането, че вътрешният импулс е възпрян, блокиран, че има някакви невидими забрани за проявлението на техните намерения.

И така, връзката е следната: Новолуние в Овен (в знак на Марс), Марс в Риби (в съвпад със Сатурн в знак на Юпитер), Юпитер в Телец. Този, който управлява в момента Марс, е именно Юпитер в Телец на стартовата линия за новия си цикъл с Уран. Ясно се вижда как енергията на Новолунието в Овен е в пряка зависимост от случващото се в съседните два знака – Риби и Телец. А това, което ще ви даде Телецът, е реализиране на вашите таланти, разцвет на творческите ви възможности, благополучие и просперитет.

Chiron - Free shapes and symbols icons

Слънчевото затъмнение в Овен има още една много важна особеност, то е в абсолютно точен съвпад с Хирон – Светилата се изравняват по градуси и минути с Лечителя Хирон. За да бъдеш себе си, излекувай себе си – така може да прозвучи посланието на Хироновото участие в градуса на затъмнението. Това Новолуние се оказва най-подходящият момент да се ориентираме към холистични терапии, към лечителски практики, които да станат част от нашия начин на живот. Да се превърнеш в лечител на самия себе си, означава да излекуваш живота си. Струва си да се замислим над Хироновото послание.

Ретроградният Меркурий, който участва в Слънчевото затъмнение, ни намигва от Овена и ни предлага да стартираме проект, който е бил донякъде реализиран или да подхванем дейност, с която вече сме се занимавали. Ретро Меркурий в Овен като участник в новите програми на Слънчевото затъмнение дава преимущество за дейности, свързани с търговия, пътувания, обучения, други интелектуални занимания, но такива, които се реализират със закъснение или вече има по тях някакъв базисен опит.

Действието на едно затъмнение е с орбис до 3 градуса от точното съединение на Светилата. Най-силно то се отразява по оста на знаците (респективно Възлите) – в случая Овен/Везни. Може ярко да засегне знаците от целия Кардинален кръст в определените градуси.