dc68892dfcab5712b10f128e1449b02fВенера и Марс се изравняват по градус, минути и секунди на 22.02.2024 в 09:15 часа, в 6058‘ на знака Водолей. Настоящият им цикъл ще трае до 08.01.2026, когато те си дават нова среща в 18*09‘ на Козирога.

Цикълът Венера/Марс има повторяемост през по-малко от две години. Така по-следващият цикъл Венера/Марс стартира на 25.11.2027 в 29028‘ на Стрелеца.

Тазгодишният съвпад на либидо-планетите във Водолея е особено подсилен от близко разположения Плутон, който повишава драматизма и задълбочава взаимодействието на личните планети. Допълнително цикълът Венера/Марс е форсиран от Юпитер в знака на Венера, Телец, и от Луната в противоположния на Водолея знак Лъв. Интересна аспектация подкрепя тазгодишния съвпад на Венера и Марс – има какво да се случва на любовния фронт. При това констелацията Венера/Марс/Плутон/Юпитер/Луна се образува във Фиксирания кръст, който не позволява нещата да си останат само на думи или само в рамките на един флирт.

2024 ще е особено богата на аспектни взаимодействия между Марс и Венера, поради бързото им движение през зодиака. И двете планети през цялата година ще се движат на висока скорост, което предполага засилена динамика в междуличностните отношения, касаещи любовта и брачните дела. За сметка на тази динамика началото на 2025 пък ще е регресивно, тъй като до 24 февруари 2025 Марс ще е ретрограден през знаците Лъв/Рак, а от 2 март до 13 април 2025 Венера ще се движи назад през знаците Овен/Риби.

Така че ако искате да поставите успешно начало в личните отношения, ползвайте месеците от 2024 до ноември (декември вече сме с ретро Марс).

Бързата Венера в една година повтаря три знака. Така през 2024 Венера два пъти ще премине през знаците Стрелец, Козирог и Водолей. Който притежава рождена Венера в тези знаци, ще има двойно възвръщане на Венера тази година, а това е двойно по-интензивна програма в сравнение с други периоди.

Ключови моменти от цикъла Венера/Марс през 2024 ще са: секстил – 29 юни, в 150 на знаците Рак/Телец; квадратура – 23 август, в 220 на знаците Дева/Близнаци; тригон – 8 октомври, в 180 на знаците Скорпион/Рак. През декември 2024 Венера и ретрограден Марс правят опозиция по оста Водолей/Лъв в 5058′ по Фиксираната ос. Интересното е, че опозицията Венера/Марс се изгражда с доста голяма точност срещу градуса на съвпада, който представлява началото на цикъла. Опозицията между две планети ще е на 12 декември 2024 и ще бележи средата на цикъла им, подобно Пълнолунието спрямо Новолунието.

Имаме много и интересни аспекти между Венера и Марс тази година. Особено интересна ще е тя при тези, които имат Асцендент Овен, Телец, Вени, Скорпион, както и при тези, при които знаците на Венера и Марс са разположени по оста 5/11 дом.

В началото на знака, и то в знак от Фиксирания кръст, новият цикъл на Венера и Марс обещава дълготрайни отношения и любовни романи. Във Водолей всичко е много интересно, но и разиграващо се при необичайни обстоятелства. Възможно е с новия цикъл на Венера и Марс (в компанията на Плутон) да сложите край на слуката, като същевременно промените и изненадите ви дойдат много в повече.

По време на съвпада може да почувствате глад за нови отношения, а през останалото време се дава шанс на дългогодишни приятелства да придобият нов социален статус – все пак съвпадът е в аспект с Юпитер.