МОЩЕН ВОДОЛЕЙСКИ ПРИВЕТ ОТ ЕДНОВРЕМЕННАТА ИНГРЕСИЯТА НА ПЛУТОН И СЛЪНЦЕТО  - 20-21 ЯНУАРИ 2024

Двете големи сили, държащи в баланс центъра и периферията на Слънчевата система, най-голямото небесно тяло и най-малкото по размер, си дават среща в последния градус на Козирога и едновременно извършват ингресия във Водолей.

Това е второто влизане на Плутон във Водолей. Планетата утъпква като с валяк всеки градус от Зодиака, преминавайки през него поне три пъти. Затова и имаме тройно навлизане на Плутон във Водолей. Първата лястовица беше на 23 март 2023 в непосредствена близост до Пролетното равноденствие и Новолунието в Овен. Във Водолей Плутон измина само 22 дъгови минути и тръгна да се връща обратно в Козирог. С второто си влизане във Водолея Плутон ще бъде по-настъпателен и ще достигне 2*06‘, като на 3 май 2024 в ретро ход отново ще тръгне обратно към Козирога, влизайки в последния му градус на 18 юли 2024.

Предстои и финалното влизане на Плутон във Водолея на 19 ноември 2024. С последния етап от великата си ингресия във Водолей той ще повлече след себе си ингресията и другите двама от Тримата Големи – Нептун и Уран. На 30.03.2025 Нептун навлиза в Овен, а на 07.07.2025 Уран навлиза в Близнаци. Тримата Големи ще поддържат хармоничен бисекстил в продължение на няколко години, което ще е техният принос в хармонизиране на небето.

Ако трябва да дефинираме какво е времена на преход, достатъчно е да споменем за едновременната (в рамките на няколко месеца) ингресия на Уран, Нептун и Плутон в нови знаци.

Намираме се в интересен диапазон от времевата линия, концентриращ много енергия около датите 20-21 януари. В тези дни се съчетават съединението на Слънце и Плутон в 29*59‘ на Козирог, ингресията на Слънцето във Водолей, ингресията на Плутон във Водолей и не на последно място – излизането на Меркурий от ретро сянка в 8*29’ на Козирог.

Съединяващият се със Слънцето Плутон бележи най-високата стойност на скоростта си, поради което Плутоновите процеси протичат най-бурно и интензивно. Самата планета на трансформацията се трансформира от изгарянето си от Слънцето. Желанието за промяна в тези дни ще е твърде осезаемо и натрапчиво. Енергиите на съединението Слънце/Плутон пораждат стремеж към твърд контрол над собствената съдба, съчетан с готовност да се премине през огън и вода за окончателна победа над тъмните страни на собствената личност. Плутон едновременно се трансформира от Слънчевото изгаряне и едновременно заедно с него (в интервал от 11 часа) прави преход в новия знак, така емблематичен за епохата, в която живеем. А епохата, в която живеем е епоха на преход – все още преминаваме през последните издихания на епохата на Рибите, обилно примесена с предвестници на епохата на Водолея.

И така, последният градус на Козирога и първият градус на Водолея са най-горещите точки от Зодиака тази зима. Заедно с тях ударната вълна я посрещат тези, които имат планети в последния градус на Кардиналния кръст и тези, с планети с първи градус на Фиксирания кръст. Ако досега сте имали колебания дали да задържите дадено положение, оттук нататък вероятно няма да остане никакво съмнение за категоричен преход.

Датите 20-21 януари са дни за качествен преход към вибрациите на новото време. Тази зона от Зодиака съответства на излизане от закостенялост, разкрепостяване и захвърляне на веригите на досегашните ограничения на съзнанието. Изгарянето на Плутон наподобява смъкването на старата кожа, за което обикновено е необходим един трънлив храст (в пряк и преносен смисъл), подпомагащ процеса на обновлението.

Луната в тези дни ще тригонира прехода – тя ще проявява солидарност към ингресията на Слънцето и Плутон от знаците Телец и Близнаци.

Добър период, за да се извърши голяма по обем работа за минимум време.

Докато Слънцето се доближава към Плутон в последните градуси на Козирога (17-20 януари), останете в режим на преобразяване – вътрешно активни, рециклиращи натрупаната смет и преобразуващи я в нов качествен продукт. Насладете се на трансформацията!