Girl Black And White Lonely Woman Alone Sad Young РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА В КОЗИРОГ 2021

19.12.2021 – 29.01.2022

Закономерно на всеки 18 месеца Венера обновява сферите на своето влияние чрез необходимата ретроспекция върху досега постигнатото и отправя поглед напред към възможно реализуемото. В този промеждутък между реалното минало и възможното бъдеще Венера преосмисля своите ценности и коригира вкусовите си възприятия и предпочитания.

Ретро Венера в Козирог е една многогодишна поредица, която през 8 години ще се повтаря още много дълго време. През 2013 тя почти по същото време и почти на същото място (с разлика от два градуса в дъгата и два дни във времето) се обърна в знака Козирог, а след 8 години отново по същото време (с два дни и два градуса разлика) ще започне своето ретро турне по знака. В Козирог в момента се движи един от петте лъча на Венера, който е част от великолепния пентаграм на нейния цикъл.

Кои са най-типичните проявления на ретроградната Венера в Козирог. Както и при ретроградието в останалите знаци се разклаща доверието в партньора  – в личен и в делови план. Появяват се ненадеждни партньори, които след това оставят лоши спомени.

Venus Symbol Vector SVG Icon - PNG Repo Free PNG Icons

Ретроградието на Венера в Козирог има способността да провокира неудовлетворение от имиджа на връзката. Отвътре може да ви е комфортно с даден човек, но външно да не ви харесва формата на връзката, социалния пласт, в който ви позиционира тя, материалната изгода от взаимоотношенията, значимостта на връзката в обществото. Или обратно, заради това, че отношенията са изгодни, а избраникът ви е достойна партия, вие да се налага да правите компромиси с дозите любов и внимание, които получавате и които постоянно се редуцират.

Венера в Козирог е склонна да третира брака и брачните дела като бизнес отношения и в това в голяма степен е права. На ретро ход през знака на социално успелите двойки тя прави рекапитулация, доколко тази връзка продължава да бъде изгодна, печеливша и материално удовлетворяваща. В добрия случай ретро Венера в Козирог ще реорганизира семейния бизнес – ще спре изтичането на ненужни разходи от семейния бюджет и ще пренасочи капиталовложенията в по-рентабилни отрасли на брачната и семейна икономика. По този повод са възможни разногласия между партньорите, но разумният компромис на Венера в Козирог ще изхожда преди всичко от материални съображения. Разпределението на фирмения капитал при двойките с общ бизнес ще е повод за сериозни противоречия в предвид и на това, че Венера се обръща в ретро ход в съединение с Плутон, за който средни положения за съжаление няма.

Ретро Венера в Козирог в класическия си вариант при влюбените и при брачните двойки представлява проверка на отношенията или тяхното изкривяване (деформиране) заради кариеризма на единия от двамата. За някой издигането ще е повод да загърби любовта и истинските чувства, за други любовните отношения ще нанесат ущърб на кариерата и имиджа.

Retro Logo PNG Transparent & SVG Vector - Freebie Supply

В периода на ретро Венера в Козирог ще са затруднени отношенията с влиятелни жени, изобщо трудно ще е да се спечели симпатията и благосклонността на висшестоящите. А ако това се отдаде по време на ретро Венера в Козирог, спомнете си, че никога ретроградната планета не изпълнява обещанията си. Най-много да ги изпълни частично и със закъснение, нещо като от обещаната 13 заплата да ви отпусне символично възнаграждение, побиращо се в една пазарска кошница.

Ретро фазата на една такава лична планета като Венера е подходящо време за нестандартни и оригинални решения. По темите на Козирога е добре да се търсят индиректни пътища към целта, нетипично да се реагира на стандартния отказ или проявено невнимание, а към понятието дефицит (на любов или пари) да се подходи творчески.

В сферата на изкуствата и модата ретро Венера в Козирог е много креативен сезон за превръщане на всичко вехто в модерен ретро стил – в интериора, в гардероба, в оборудването на офиса. Винтидж стилът все по-мощно се налага в съвремието, а ретроградната Венера в Козирог добре резонира с него. Класическият стил е добре да бъде леко разчупен от съвременни дизайнерски решения – все пак докато Венера е ретро в Козирог, Сатурн шета във Водолея.

Във финансов план време е да преровите джобовете на някое старо, тъмно на цвят палто и да се зарадвате на находките. ;)