3f9aed9888f3a3b951be3235f08cff2aМЕРКУРИЙ НА РЕТРО ХОД В РАК 2020

Ако трябва да сме в синхрон с небето, значи трябва имаме готовност за ретроградната фаза на Меркурий, която е втората за тази година от поредицата Ретро Меркурий във Водните знаци от Зодиака. Тази година ретро фазите на Меркурий обхващат Водните знаци Риби, Рак и Скорпион и се фокусират върху невербалните методи на комуникация, които са типични за немите знаци. В немите знаци Меркурий прекрасно разбира неизказаното с думи, премълчаното и скритото, много добре общува с умовете на другите, без значение от дистанцията, съумява на осъществи контакт с фините полета, с подсъзнанието и да извлече максимум информация от тях. Във Водните знаци Меркурий е най-нелогичен и в разрез със своята природа, затова ретро фазата му тук се счита за най-нетипична и ексцентрична. От една страна ретро Меркурий във Воден знак дава най-висок процент гафове в различните информационни системи, от друга – той е способен на редки прозрения, проникновения в непознати области на познанието.

От 18 юни (7:59 часа) до 12 юли (11:27 часа) 2020 година Меркурий ще се движи назад през знака на Рака. Ретроградната пътека се простира между 5030‘ и 14046‘ на знака. Обръщането му на 18 юни се нарежда между значимите обръщания на Меркурий, тъй като се случва 3 дни преди Слънчево затъмнение (отново в знака Рак) и носи предпоставки за по-дълбоки промени. Не без значение е и обстоятелството, че в неговия знак Близнаци се движи все още ретроградната Венера. Дните между 18 и 25 юни може да се окажат по-затормозващи общуването и комуникациите, поради това, че и двете в този промеждутък са ретроградни и на много ниска скорост.

Разгледан на фона на Слънчевото затъмнение в Рак, ретроградният Меркурий този път символизира наглед уж малки корекции и банални промени, които обаче силата на затъмнението ще повлече към едни по-сериозни изменения в дългосрочен план.

Едно от най-големите предизвикателства за ретроградната фаза на Меркурий в Рак ще бъде квадратурата му с Марс от знака Овен, състояща се на 7 и 8 юли в седми градус на знаците. Под техния конфликт ще попаднат всички, които имат лични планети в седми градус на Кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни, Козирог. В повторна схватка двете планети ще влязат на 27 юли в седемнадесети градус отново на знаците Овен и Рак, когато Меркурий вече ще е в директен ход и ускорен.

6a861408f2f7f7ef543f447fea65f087

Изгарянето на Меркурий този път ще бъде на 1 юли точно по изгрев Слънце в десети градус на Рака и отново имаме възлово изгаряне за Меркурий на фона на сменящия знак Сатурн, който се завръща в Козирог.

Ретроградният Меркурий в Рак има способността да връща времето назад и да потъва в спомени. Назад към корените, родните места и предците символизира неговата ретро фаза в знака на Луната. Тук той може да е в резонанс с темата за домашния уют, реализуем чрез дребни промени в интериора или чрез неголеми ремонти. Основен негов акцент са и премествания, смяна на квартири, намиране на по-удобно място за живеене.

Посоката си на движение (в директно направление) Меркурий сменя отново в пиков момент, когато Слънцето противостои на Юпитер, Плутон и Сатурн в средата на юли, след което можем да се порадваме на по-спокойни летни дни.

Да се планират важни инициативи като начало на нови проекти времето не подхожда, докато Меркурий е на ретро ход. Има смисъл да се работи по стари, да се довършва започнатото, да се връщаме към познати неща и места. Особено ценен Ретроградният Меркурий става, когато се заеме с отстраняването на грешки, за което и предварително можем да му благодарим.