ЗОДИАКЪТ ПОД КАРАНТИНА

Представителите на различните Зодиакални знаци в свой стил отразяват всяко събитие и по уникален начин реагират на промените. Четирите стихии и 12-те Зодиакални знака се справят с предизвикателството карантина съгласно своята индивидуалност и водещи потребности. За някои от тях тя е истинско бедствие, за други – закономерност, за трети – утеха.

Резултат с изображение за „zodiac simbols transparent“

ОГЪНЯТ

Тежки дни за Огнената стихия – не обичат да бъдат ограничавани и да зависят от нечии разпореждания. С мъка понасят изолацията, а тя има способността да усилва в тях напрежението и да води до стрес.

Овенът – за него карантината се явява сериозен фактор за покачване на напрежението, тъй като възможностите за движение и активност са ограничени. Не е изключено рязко да се покачи нивото на семейните скандали сред представителите на Овните, понеже ограничените пространства ги правят по-раздразнителни.

Лъвовете – няма пред кого да се покажат. Отменени са представленията, сцената е опразнена. МОЛ-овете са затворени. Тежки времена за VIP-овете на Зодиака. Карантината за тях е криза на креативността – започват да се зараждат нови дарования, да се проявява самодейност в домашни условия.

Стрелецът – пораженията върху сферата на туризма най-тежко се преживяват от Стрелците. Изведнъж за тях пространството силно се стеснява, стените започват да ги притискат. Под дългото въздействие на тясното пространство у дома започват разпалени дебати на философски теми, теми от световната икономика и политика. Набожните отправят най-горещите си молитви към Бога.

ВЪЗДУХЪТ

Карантината за тях се преживява като пълен срив в системата на комуникациите. Тежко преживяват липсата на срещи и жив човешки контакт.

Близнаците – със сигурност при тях са прегрели телефоните – все пак трябва с някого да се говори, да се обсъждат последните новини. Повече време биха прекарали в автомобила, отколкото вкъщи. Най-тежко преживяват липсата на разнообразие.

Везните – „Как можахме толкова бързо да си омръзнем с любимия/та?!“. Тясното пространство на карантината при тях не води до конфликти, но довежда до разочарования от близки и любими хора, с които иначе поддържат някаква дистанция. На Везните най-тежко се отразява намаляването на социалните контакти и невъзможността да участват в различен род социални събития, където се събират много хора. Когато светският живот страда, страдат и Везните.

Водолеите – нарушено е тяхното изконно право, правото на свобода. Карантината като вид ограничение на свободата се отразява зле на психиката, заради което те започват да проявяват различен род странности в поведението и неадекватно присъствие у дома. В най-добрия случай Водолеите в подобна обстановка проявяват изобретателност. Така че на ход са много нови изобретения и достижения в научно техническия прогрес.

Резултат с изображение за „zodiac simbols transparent“ЗЕМЯТА

Може би най-добре от всички карантината я понасят представителите на Земната стихия. Те веднага се захващат с въдворяване на нови правила  и тяхното спазване. Овен това изобщо не са склонни да си губят времето – веднага решават каква полезна работа да свършат, вместо да издивяват или да се депресират. Много добре успяват да си организират времето в новосъздалите се ограничени условия.

Телецът – добре е, че работят хранителните магазини, иначе ще е тотално изтласкан от зоната на комфорта. Щом има храна, можем да преживеем доста дълго време – упоритост и издръжливост този знак притежава в изумително големи размери. Ако килерът е добре запасен с провизии, карантината не е никак страшна. Достатъчно е да е позициониран на удобното кресло или на любимия диван. Минусите за периода – значително покачване на теглото.

Девата – тя най-добре знае какво е грижа за здравето. Няма проблем с поддържането на стерилност – и без това за нея това е обикновено ежедневие, а маската и ръкавиците – униформа. През периода регулярно ще се измерват кръвното налягане, температурата, броя на киханията. Щателно ще следи статистиката на заболелите и миграцията на вируса.

Козирогът – най-големият реалист по време на карантина. Да се изолира и да изгражда стени Козирогът умее най-добре. В такъв период се мобилизира напълно и стоически понася всякакъв род ограничения. Издържа на глад и лишения, затова карантината не е нещо, което може да го изплаши.

ВОДАТА

Водните знаци по-леко понасят ограничаването на контактите. Важно е до тях да е любимият човек – с него може и до края на света под карантина.

Най-щастливи са Рибите и Раците. За Раците това е време, когато всички задълго са си у дома. Обгрижвани са от всички и оказват своята подкрепа за най-близките. Децата не са на училище, мъжът си е вкъщи – колко е хубаво цялото семейство заедно. Рибите плуват в свои води – по-малко суета, по-малко тълпи и навалица, сякаш всичко си е застанало по местата. Повече тишина и повече медитации.

Скорпионът е зает с конспирация – кой стои зад всичкото това, какво в действителност се скрива и какъв е тайният заговор. Карантината му се отразява добре откъм секс и спорт в домашни условия. Иначе насъбралото се напрежение е способно да го взриви.