dd7rhkw-41673aa3-6e6d-40be-8876-b9fcc92a183aРЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В РИБИ

17 февруари – 10 март 2020, 12053‘ Риби – 28013‘ Водолей

Една от най-специфичните позиции на ретроградност за Меркурий в знака на своето изгнание Риби, където и без това е отслабен като планетен принцип.

Ретроградното движение на Меркурий е най-често срещаната ретроградност измежду личните планети, която се отразява на ежедневните дела, на взаимоотношенията, на информационния обмен и на динамиката в търговския сектор. Необходим период за преразглеждане на продуктивността на идеите, на контактите от деловата сфера и способностите ни да общуваме.

Този път ретроградното трасе на Меркурий не е белязано от стресови фактори. Меркурий е неконфликтна планета по принцип, знакът Риби още по-малко, а за целия период на ретроградност той няма да изгради нито един напрегнат аспект с останалите планети. Може да се каже, че тази ретроградна фаза ще премине без ексцесии, без конфронтация. Единственият дефицит извън ретроградността му се явява знакът на неговото изгнание, където обичащият да общува Меркурий, не се чувства добре.

Ако трябва да се фокусираме върху спецификата на тази ретроградна фаза на Меркурий, добре е да акцентираме върху невербалните начини за общуване, върху необятното количество информация (Риби, знак на Юпитер и Нептун), което ни залива, дори без да сме си отворили устата, и без да сме си отпушили учите. Меркурий в Риби, това е цялата онази информация от външния свят, която ние дори не подозираме, че възприемаме във всеки един момент, но която ни въздейства на фините сетива, на подсъзнателно ниво, отразява се на общата ни настройка. Именно на ретро ход Меркурий в Риби ще бъде затруднен в безпрепятственото обработване на това многообразие от информация, постъпващо към различните сетива, и може да предизвика натоварване, дори блокиране на сетивните органи и системи. Без да осъзнаваме (Риби), може да се почувстваме пренатоварени или преуморени от нечие присъствие, от нечие въздействие, дори може да се изпадне в ситуация, когато точната причина за пренатоварване и задръстване от информационния поток, атакуващ всичките ни сетива, не може да бъде определена.

Резултат с изображение за „Mercury symbol blue transparent“

Ето защо най-доброто лекарство на Меркурий в Риби на ретро ход е намаляване броя на контактите и съзнателно временно отдръпване от суетата и информационния микс. Колкото повече се отдалечаваме от медиите, от стандартните източници на осведомяване, толкова повече Меркурий в Риби влиза в обичайната си форма – интуитивно ориентиран, насаме с вътрешния диалог, изучаващ езика на символите. А ретроградната фаза тук само ще засилва тази интуиция и ще допринесе за по-голяма дълбочина на прозренията.

Това е една от най-чаканите позиции на ретроградния Меркурий от духовно пробудените. Риби е знак на забравата, а ретроградният Меркурий там изравя отдавна забравени умения, учения, скрити познания. За средно статистическия линеен ум и за нивата под него тази фаза ще се окаже най-безизходният лабиринт в информационното море и най-лъжовният диалог в партньорството.

На ретрограден Меркурий в Риби обикновено много се лъже. Желателно е всяка информация в предстоящия  период да се подлага на проверка. В голям процент от случаите тя се оказва подвеждаща. Освен това на ретрограден Меркурий в Риби много информация се укрива, потулват се факти и доказателства. Много се забравя. Много проблемна е фазата за уреждане на документи.

Резултат с изображение за „Mercury symbol blue transparent“

На ретрограден Меркурий в Риби най-страдащи ще се окажат откритите и комуникативни хора, те най-трудно биха приели каквато и да е информационна карантина. А досегашният им активен и непринуден стил на общуване ще се натъкне на всякакъв род дискомфорт. Многото говорене ще е равносилно на загуба на енергия, а многото контакти – на изгубено време.

Най-кризисните Меркуриански дни се очертават между 23 февруари и 4 март, когато Меркурий ще е 3 в 1 – изгорял, ретрограден и в изгнание.

Последните 5 – 6 дни от ретроградната си фаза Меркурий ще прекара в знака Водолей, ще се върне във Въздушната стихия, която ще му предостави добри възможности за споделяне и разпространяване на зародилите се нови идеи и прозрения.