woman grabbing a starХората от най-древни времена винаги са отправяли поглед към звездите. Те за били основният ориентир във времето и пространството, пътеводна светлина за търсещите просветление, за търсещите правилния път и посока. Звездите винаги ще ни помагат в нашето еволюционно развитие и е добре да ги познаваме по-задълбочено, за да черпим от тяхната мъдрост.
Несъмнено от първостепенно значение в звездната карта са планетните разположения и техните значения. Неподвижните звезди внасят допълнителна информация, доуточняваща и конкретизираща. Съвпадът на някоя планета/точка в звездната карта с неподвижна звезда представлява ярък акцент в хороскопа и дава отражение върху делата, свързани както с планетата, така и с характера на звездата. Някои планети, които са в разрез с природата на звездите, препятстват тяхното благоприятно влияние. Добрите съвпади особено силно подкрепят делата на родения. Но безспорно дори и Спика не може да неутрализира неблагоприятните влияния на други фактори в хороскопа, но ще бъде буквално щастливата звезда на родения и ще му помага, особено в дома, който заема.

Както всеки фактор в хороскопа, така и присъствието на неподвижни звезди, свързани с богатството, не е „случайно допуснат аспект“ в картата, а се явява резултат от положените усилия от индивида в съответното направление от досегашните му опитности, които е пренесъл в този живот. Добрите съвпади се дават за заслуги от миналото, когато индивидът е вложил много труд и старание за придобиване на способности в боравенето с материята и енергията на парите. Но това не означава, че към тях трябва да се подхожда безотговорно и да се прахосва големият им потенциал. Това е кредит на доверие, който трябва да бъде оправдан.

Индикации за богатство в хороскопа има, когато Светилата или сигнификаторите на богатството са разположени в съединение с благоприятни звезди. Съвпадите на тези звезди с ъглите на хороскопа и най-вече с Асцендента и МС също са особено силни показатели за благосъстояние.

Неподвижни звезди, свързани с богатството:

Алдебаран (Алфа на Бик) 9 гр.40’ Близнаци. По Птолемей природа Марс.

Арктур (Алфа на Воловар) 24 гр.03 Везни – природа Марс / Юпитер.

Ригел (Бета на Орион) 16 гр.48’ Близнаци – природа Юпитер / Сатурн. Роденият може да достигне големи успехи в социален план и във финансите. Но ако не бъде достатъчно внимателен и се подаде на слабости, то след подема ще последва падение.

Капела (Алфа на Колар) 21 гр.50’ Близнаци – природа Марс / Меркурий. Материално изобилие в съвпад с бенефици.

Бетелгейзе (Алфа на Орион) 28 гр.53’ Близнаци – природа Марс / Меркурий. Когато е много добре аспектирана, тя може да доведе до внезапно богатство като джакпот удари или вземане на печалби от фондовата борса.

Спика (Алфа на Дева) 23 гр.37’ Везни – природа Венера / Марс. Дава богатство, ако не е лошо аспектирана.

Сириус (Алфа на Голямото Куче) 14 гр.04’ Рак – природа Марс / Юпитер.

Регулус (Алфа на Лъва) 29 гр.53’ Лъв – Марс / Юпитер. Звездата на Царете.

aldebarangoldenbronzefront    aldebarangoldenbronzeback

Ренесансовата Астрологията е горда да представи позлатените бронзови талисмани на неподвижната звезда Алдебаран за пари, богатство и чест. Според Хермес тази звезда „… увеличава богатството и носи големи почести.“ Надписът на иврит гласи: „Господ ще те пази от всяко зло, той ще бди над живота ти.“

regulus-front-gold    regulus-back-gold

Ренесансовата Астрология има удоволствието да представи голям автентичен позлатен бронзов талисман на фиксираната звезда Регулус, Сърцето на съзвездието Лъв, за щастие и успех. Надписът на риверсната страна гласи: „Възвеличавайте я и тя ще ви въздигне, прегърнете я и тя ще ви почита.“

Тези талисмани са прекрасни образци на древното изкуство на астрологичната магия, автентично и красиво направени.

Талисманите Алдебаран, Регулус са направени не само в съответствие с инструкциите на ренесансовия маг Корнелий Агрипа, използвайки подходящи изображения, но най-важното е, че тези лимитирани серии талисмани са били действително изливани от бронз в момент, точно избран да бъде астрологично най-щастлив за съответната звезда, изобразена на талисмана. След това те са били позлатени. Без този точно избран момент на изработка, „талисманите“ не са нищо друго, освен безжизнени парчета бижута.

В момента на изливането на талисмана или на неговото придобиване е подходящо избраната звезда да изгрява, да кулминира или да е в съвпад с благотворна планета.

goldspicafront   goldspicaback

Позлатен бронзов талисман на фиксираната звезда Спика за богатство, изобилие и добра съдба. Най-мощният от всички талисмани.

Тези звезди на успеха и богатството се срещат в картите на едни от най-богатите личности на планетата.

WRIGC15                         ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Уорън Едуард Бъфет е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей.

В картата на Бъфет Венера и Юпитер, планетите, свързани с парите и богатството, са в съвпад с две от силните звезди, подкрепящи успеха – Сириус (в съвпад с Юпитер) и Спика (в съвпад с Венера). При това съвпадите се сключват в ъглови домове (7-ми и 10-ти) с управителите на Асцендента и МС.

10372503_245882572285119_4919319468277804766_n                         10390249_245882662285110_445758839054762215_n
Жаклин Кенеди е съпруга на президента Джон Кенеди и първа дама на САЩ в периода 1961 – 1963г. Вторият и брак е с милионера Аристотел Онасис, гръцки бизнесмен.

Картата на Жаклин Кенеди Онасис е типична за придобиване на богатство чрез брака и брачния партньор. Тя е успяла да постигне високо социално положение и богатство чрез много влиятелните си съпрузи.

Двата бенефика, Юпитер и Венера, са в съвпад със звездите на богатството: Юпитер, управител на 2 дом (финанси), е в съвпад с Алдебаран в 7 дом – домът на брака, а Венера, управител на 7 дом, е в съвпад с Капела в 8 дом – домът на общите финанси и парите на партньора.

МС е в съвпад с Регулус. В тази позиция звездата дава много големи обещания за слава, богатство и успех.