Screen-Shot-2019-12-01-at-2.56.55-PM

ЮПИТЕР В КОЗИРОГ – ЗА ПРЕХОДА

Всяка година Юпитер изсипва своята щедрост в поредния знак от Зодиака. Сега е ред на Козирога. От доста време Козирогът се нуждае от Юпитеровото щастие, за да се внесе малко повече оптимизъм в обиталището на Сатурн и настоящата зона на комфорт на Плутон и Южния възел. От 2 декември 2019 до 19 декември 2020 Юпитер ще преминава през царството на Снежната Кралица, за да облагороди ледените и покои и за да внесе атмосферата на благополучие и просперитет в най-високите и най-студените кътчета на тази част от Зодиака.

Специфичното и по-малко типичното за Юпитер в този знак е неговата дисциплинираност, качество, което е съвсем чуждо на Зевс, както и обстоятелството, че заслугите и достиженията ще идват с времето и опита, тоест по Сатурнянски – със закъснение и с много труд и усилия.

Резултат с изображение за „jupiter transparent“"

Към позитивите на тази позиция е неговата ориентираност към съвсем реални и постижими цели на фона на зашеметяващите грандиозни проекти от позицията му в Стрелец, както и силното му фокусиране върху социалния статус и кариерното издигане. Поради падението си в този знак Юпитер в Козирога е много амбициран да превъзмогне слабостта  на тази своя позиция и е способен да постигне максимален успех с цената на преодоляването на много трудности и справяне с несгоди.

Тук оптимизмът на Юпитер е леко потушен от скептицизма на Козирога, дръзновението му е сведено до трудов ентусиазъм, а вдъхновяващите го хоризонти – близки, но реални.

Резултат с изображение за „capricorn symbol transparent“"

Това преминаване на Юпитер през Козирога не е просто от обичайните преминавания. Това е догонването на Сатурн от Юпитер за новия 20 годишен цикъл Юпитер – Сатурн и за новата Голяма мутация, случваща се веднъж на 200 години, когато поредицата от техните съединения сменя естеството на знаците. Така че преминаването на Юпитер през Козирога носи своите заключителни акорди за икономическия и политическия живот на човечеството и подготвя прехода към новите социални ценности и приоритети. Съединението на Юпитер и Сатурн е в самия край на 2020 година, а дотогава двете планети ще се догонват и ще завършват започнатото отпреди 20 години.

Резултат с изображение за „capricorn symbol transparent“"

Ето защо в събитиен план преминаването на Юпитер далеч излиза от контекста на значенията му в този знак и слага своя отпечатък върху всеки процес на преход, преодоляващ старите структури и освобождаващ се от товара на миналото.

Най-осезателни ще бъдат промените за Земните знаци – Козирог, Телец и Дева. Съдбовни ще са измененията и за представителите на Кардиналния кръст – Козирог, Овен, Вени и Рак.

Живеем във времена на преход – преминаването на Юпитер през Козирога ще е запомнящо с кулминацията на този преход.