Kobieta_z_ryba_smu11

ЛИЛИТ В РИБИ

За следващите 9 месеца, от 3 май 2019 до 27 януари 2020 година, най-отдалечената точка от Луната орбита Лилит ще пребивава в знака Риби. От днес Лилит се превръща в особено силен фактор, поради естеството на нейната природа, свързано с Луната и Водната стихия. Водната Лилит, и особено тази в Риби, е най-ярко проявената, защото засяга най-дълбоките слоеве на човешката психика свързани с емоционалната сфера, чувствения живот и модификациите им под формата на изкривявания и деформации на ниво базови емоции.

За сравнение предшестващото положение на Лилит във Водолей беше обусловено изцяло от стихията Въздух и познавателните функции на психиката. Психологичните проблеми на Въздуха, и в частност на Водолея, са свързани с интелектуално превъзходство, комплекси от ментален характер и типичните за Въздуха усложнения в отношенията и комуникирането. Водолейската Лилит е една от най-безболезнените позиции за тази фиктивна точка в астрологията.

Резултат с изображение за Lilith symbol transparent

С влизането на Лилит в Риби като основни проблеми се очертават прекалените и ненужни жертви, влизащи в ролята на погубващ личността фактор. Рибешката Лилит отключва сценариите за безвъзмездната помощ, непоисканото добро, влачещо след себе си безотговорни вмешателства в нечия чужда съдба с произтичащите от това кармични обременености. Губенето на мярката в тази посока е заплашителна. Безкрайната добрина и мекушавото поведение, стигащи до обезличаване на характера са също резултат от изкривените ценности на знака Риби в резултат на присъствието на Лилит. Хората с лични планети в Риби през следващите 9 месеца трябва да са особено внимателни на тези теми и да поставят на място и навреме граници, така че саможертвата да е доста умерена.

Залитането към мистиката, окултизма и гурувщината също се очаква да стане част от предстоящото разгръщане на Лилит в знака Риби, но в една наивна и незряла форма на проявление. Прилепването към духовното ще влачи след себе си комплексите, а с тях и драмите на раздутото духовно его. Ето защо, ако решите да влезете в някакво херметично учение, окултно общество, уверете се, че духовният ви водач е на съответстващо за учението духовно ниво, а не само се представя за такъв. С повече отговорност трябва да се подхожда и при избор на учител по медитация, психологични тренинги и психотерапии. Сляпото доверяване на съмнителни нови учения и духовни дисциплини с Лилит в Риби ще ви вкара в омагьосан кръг.

С повишено внимание към периода на Лилит в Риби трябва да подхождат хората с чувствителна психика, повишена внушаемост и тези, които лесно се поддават на негативни енергийни влияния и магически въздействия. В този смисъл е необходимо да се подбира по-щателно обкръжението и допускането на хора в личното пространство. Дори хората от близкото обкръжение да не ви мислят злото, те биха могли да ви навредят с лошото си настроение, с негативната си нагласа или да ви „заразят“ с лоши мисли.

Резултат с изображение за Lilith symbol transparent

Най-поразяващо ще бъде влиянието на Лилит през септември и октомври 2019, когато тя ще се движи заедно с Нептун в Риби, а техният съвпад при занижено внимание и бдителност ще бележи връх на коварство, интриги, задкулисие, нечестни игри и манипулации.

За тези, които са успели да преминат през духовните съблазни и са изработили в себе си умения за тяхното разпознаване, Лилит в Риби ще им предостави нови хоризонти за разгръщане на творческия потенциал, ще им открехне врати за духовни просветления и ще им предостави възможности за постижения в сферата на изкуството.

Особено благоприятен ще е периодът на Лилит в Риби за изучаващите психология, психиатрия, астропсихология. В това отношения тя ще ми предостави основни ключове за патологичните изменения на психиката, както и начини за справянето с тях.

Лилит в Риби ще е голямо предизвикателство за алкохолизма, наркоманията и лекарствените зависимости. Затова тя ще ни се представи като изкусителка в нейните типични за този знак роли – алкохол, опиати, лекарствени средства.