71c

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В РИБИ

Поредната закономерна фаза на ретроградния Меркурий този път е на територията на знака Риби (5 – 28 март 2019), място, където Меркурий се намира в изгнание. Така връщайки се назад за срещата си със Слънцето, Меркурий ще е 3 в 1 – ретрограден, изгорял и в изгнание – ще съчетава трите недостатъка на планетната енергия, поради което ще е тройно критичен.

В знака Риби Меркурий акцентира върху невербалната комуникация, заради което този път ще трябва да внимаваме повече в жестове, мимики, намеци, скрити послания – всички те крият рискове да бъдат неправилно изтълкувани и погрешно разбрани. Двусмислието ще съпровожда всеки род комуникация, поради естеството на знака Риби – двойствен, мълчалив, многозначителен. Ето защо този път повече от всеки друг ще се наложи по два и повече пъти да проверяваме датата и мястото на срещата, да си отбелязваме последните уговорки със сигнализиращи напомняния, да бъдем по-точни и конкретни в изказванията си.

Заедно с Нептун и в знака Риби Меркурий е повече от всякога отнесен и разсеян, а паметта му изневерява на всеки ъгъл. Ситуациите около забравени и изгубени вещи се очаква да зачестят, така че бъдете по-бдителни, защото с ретро, изгорял и в изгнание Меркурий в Риби се очертава най-силният сезон за джебчии, мошеници и измамници.

Резултат с изображение за mercury symbol transparent

Добрата новина е, че по време на своето ретро турне из знака на Рибите Меркурий няма да бъде стресиран от напрегнати аспекти със злосторни планети. Но сам по себе си в този знак той е достатъчно проблемен за концентрацията. За да работите дълго и продължително време над някаква работа, този път ще са ви нужни повече усилия и повече кафета. Умът съвсем естествено през този период ще се нуждае от почивка, повече сън, медитативни съзерцания, така че добре е да му ги подсигурите.

В търговската сфера, покровителствана от Меркурий, този път се очакват гафове в търговията с алкохол и цигари, недоразумения и ловки трикове в питейните заведения. Затова не се чудете, че вместо любимото ви питие ви поднесат някакво бледо подобие – имитация (менте). Добре е да внимавате и по бензиностанциите с некачествено (разредено) гориво, което да попречи пътят ви да бъде гладък (да, те и без това са дупките по пътищата).

Нарушения на търговската етика по време на ретроградния Меркурий в Риби се очакват и в аптеките и като цяло в търговията с лекарства. Внимавайте какво ви предписват, в какви дози ви го препоръчват, но преди това май е по-важно да проверите последната диагноза, която са ви поставили. Така че не бързайте да се тровите с лекарства.

Свързано изображение

С най-голяма инерция през този период ще се движи разпространението на невярна информация, затова не бъдете от хората, които подклаждат този процес. Ще е необходима повече цензура, повече отговорност за всяко изказване – иначе бързо ще съжалите за думите си.

На любовния фронт доста розови илюзии и изобилие от обещания – Меркурий в Риби поне е щедър на обещания. Трезвата преценка към думите на любимия/та ще е нещо много трудно в тези дни. Знакът Риби е обител на Нептун и екзалтация на Венера, а Меркурий на заден ход през тези води дори ще прибягва и към лъжи. Ето защо признанията на любимите хора няма да са много за вярване. При всички случаи ще се окажат нетрайни.

Най-ползотворен ще е ретроградният Меркурий в Риби за творческите умове, за музиканти и танцьори, за поетичните натури и филмовите маниаци. Вдъхновения няма да липсват, особено ако подхванете някой стар проект и му придадете ново звучене.