all-planets

ЗДРАВЕЙ, РЕТРОГРАДНО ЛЯТО!

От утре започва астрономическото лято и ще приветстваме сезона на отпуските. Нека да е щастливо и безгрижно, но нека и да сме предвидливи и разумни.

Седмица преди Марс да се обърне в ретро ход се подготвяме за голямото дефиле на ретро планети, което представление ще ни вдъхновява цяло лято. От 27 юни до 10 юли в небето 5 планети ще бъдат ретроградни. Всъщност, само Венера, Меркурий и Уран ще са читави – директни и извън лъчите на Слънцето. На 10 юли за компенсация Юпитер ще възвърне директния си ход, но само след около две седмици Меркурий ще попълни листата в ретроградната колекция, като се обърне назад в знака Лъв. Докато Меркурий се оправя и се готви да възстанови директното си движение, Уран също става ретрограден. Така че под 5 ретроградните планети не слизат за сезона.

Резултат с изображение за planets transparent

Пет ретроградни планети съвсем не са малко, като се има предвид, че от всичките 10 Слънцето и Луната нямат ретро ход. Колекцията от 5 ретроградни планети очертава летния сезон като период за реконструкции, довършителни дейности, многократно престрояване и повторни опити.

За успешни начинания е трудно да се говори през този период. Ако има смелчаци, то нека се въоръжат с повечко търпение и да бъдат готови за преодоляване на препятствия и решаване на нелеки задачи.

Това е подходящо време за възстановяване на силите, за обмисляне на проектите и за предефиниране на целите. Ретроградните планети синхронизират с понятия като връщане, поправка, ретроспекция, ревизия, реставриране и още много други от поредицата с представка R, пардон, представка ре-. А ако планирате почивка, отидете на място, на което вече сте били – с толкова ретро планети на ново място може би няма да ви останат добри спомени.