uranus-in-taurus-2018-26

Смяната на знака от висша планета си е забележително събитие за еволюционното развитие на човечеството и човешката цивилизация. Сменяйки своя знак една висша планета очертава основни перспективи и главни директиви в сферата на икономиката, политиката и културния живот в световен мащаб.

И така, на мода е Телецът, датата е 15 май 2018, Светът днес се събужда с нова визия за този знак на Венера и Луната. Всичко, от което се нуждаем е Любов и Пари, но в нови измерения на тези две понятия, защото Уран, с влизането си Телеца, ще промени изцяло вижданията ни за ценностите и за способността ни да обичаме и да даваме любов.

Ингресията на Уран в знака Телец е съпътствана и подсилена от Новолунието в същия знак. Какво по-силно указание за начало на съществени промени от Новата Луна, която се ражда в знака на ингресията на Уран. Телецът се изпълни с ново съдържание от днес, моделите ни за оценяване на нещата, отношението ни към материалния свят се променя, а заедно с него се променя и самият материален свят.

Телецът – най-земният от Земните знаци, най-фиксираният от Фиксираните знаци, символът на непоклатимостта и сигурността, от днес влиза в радикално  и необичайно проявление. Ще се разчупват представите ни за структурата на материята, ще се измени нашето възприятие към физическия свят, защото ще ни се разкрият нови закони за устройството на света и най-вече за материалната му субстанция. Ще се преструкторират нашите представи за стабилност и всичко, което досега ни е давало сигурност ще се разклати от мощното присъствие на Уран в Телец.

Определено настъпва реформаторски период преди всичко във финансовата сфера, както в световен мащаб, така и на ниво лични ресурси. Този период се очертава като ерата на електронните валути и необичайните и неизползвани досега платежни средства. Уран в Телец призовава преди всичко към финансова независимост и за предстоящите седем години той ще работи за преодоляване на зависимостите от колективните ресурси. Хората ще се насочват към дейности и практики, които да ги направят свободни от централизираните източници на енергия (ВиК, енергоснабдяване, банкова система и др.), като измайсторяват, изобретяват собствени съоръжения за използването на природните дадености (дъждовна вода, силата на въздушната стихия и др.) в полза на собствените стопанства.

Като цяло се очертава тенденция към икономическа самостоятелност, успоредно със сривове в досегашните в световен мащаб икономически системи.

uranus-in-taurus-

Уникален ще бъде преходът на Уран през знака на Телеца, където той е в падение и се чувства онеправдан, че е на Земята, вместо на Небето. Тук, на земята Уран ще сътвори нов свят, близък до необятните космически простори. Очакват се нови тенденции в изкуството и в света на модата. Това е ерата на дизайнерите и на хората на изкуството.

Разбира се, настъпва нова епоха за Урановите хора – Водолеите, изгряващите Водолеи, за астрономите и астролозите, за астро-физиците, за уфолозите и изследователите на космическото пространство, за хората от информационните технологии. За тях престоят интересни и вълнуващи открития, които Уран ще се погрижи с приоритет пред другите сфери на науката и познанието.

Астрологията с Уран в Телец ще слезе на Земята и ще стане по-приложима на практика в различните сфери, вместо на стои на досегашното абстракно ниво и по учебните занятия на астрологичните курсове. Знанията, придобити по астрология ще имат все по-голяма приложна стойност и ще повиши тяхната ценност.