Características-Del-Planeta-Saturno-5-1-610x349

От 18 април до 6 септември 2018 е ретроградната фаза на Сатурн в знака на собственото му владение Козирог. Планетата ще се движи назад в зоната от 9009‘ до 2033‘ на Козирога и ще обхване периода на пролетта и лятото на 2018.

Този път фазата на ретроградното движение на Сатурн няма да е толкова тежка и стресираща, поради обстоятелствата, че Сатурн владее ситуацията по знака и че за ретро периода той не образува аспекти на напрежение с конфликтни планети, освен с Меркурий. Може да се каже, че ретроградният маратон на Сатурн няма да ни обезпокоява съществено, но това няма да му попречи да си свърши работата на реорганизация в съответните сфери, посочени от индивидуалния хороскоп.

Аспектът на напрежение между Сатурн и Меркурий ще изисква справянето ни с куп служебни задължения и преди всичко привеждане на служебната документация в ред. Очакват се проверки и ревизионни инспекции по отношение на състоянието на документи на фирми и предприятия. В този ред на мисли не тръгвайте на път без винетка и без всички необходими и задължителни стикери на предното стъкло. Контролните органи на пътя ще са повече от заядливи.

Резултат с изображение за retrograde saturn symbol transparent

Смяната на посоката на движение на Сатурн се осъществява на фона на Луната в Телец, което като комбинация говори, че основните проблеми за решаване през периода ще са свързани преди всичко с материалния свят – това ще са инициативи, насочени към финансово стабилизиране, изчистване на стари задължения, финансова самостоятелност и търсене на по-доходна работа.

Ретроградната фаза на Сатурн ще се фокусира върху ефективността и възмездяването на нашия труд, затова ще е от полза да се фокусираме върху нашия материален статус, върху способностите ни да създаваме материални блага и да се разпореждаме с тях. През този период е добре да се обмислят финансови дългосрочни планове, да се обсъждат големи инвестиции и покупка на имоти, но тяхната реализация е препоръчително да става през септември 2018.

По-труден период се очертават дните от 27 юни до 28 август, когато ретроградната фаза на Сатурн се съчетава с ретроградната фаза на Марс – лятото може да ни изправи пред сериозни изпитания, ако имаме прекалени амбиции и не проявяваме далновидност.

Свързано изображение

През по-дълбоки житейски кризи ще преминат тези, които имат лични планети и точки във 2-3 и 9-10 градус на Кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог, както и в същите градуси на знаците Телец, Дева, Риби и Скорпион.