4578644427_e66ae07f83_b

Една сложна и продължителна фаза на Ретроградния Меркурий ни очаква през март и април. На 23 март той сменя посоката си на движение в 02:19 часа в 16054‘ на Овена. Повече от обичайната средна продължителност е първата за 2018 година ретро фаза на Меркурий в Марсовия знак Овен. 24 дни (до 15 април 2018) крилатият вестоносец ще се конфронтира с мнението на околните и ще изказва често прибързани заключения, за които после ще съжалява.

Резултат с изображение за retrograde mercury symbol transparent

Меркурий в Овен не приема чуждото становище, прекалено прям, директен и нетолерантен е в изказването на мнения и оценки. Ретроградното му движение в този участък от Зодиака ще го накара да преосмисли водещите идеи, прибързаните си изводи, импулсивно взетите решения и липсата на гъвкавост в общуването.

Първата седмица от април ще е пикова и може да се определи като екстремална за Меркуриевита сфери, когато Меркурий ще квадратира съвпада на Марс и Сатурн в Козирог. Точно в момента, когато двете планети със статут на злосторници бележат началото на своя нов цикъл, Меркурий формира аспекти на напрежение с тях и осезаемо покачва адреналина през този период. Предизвикателствата ще са по време на пътувания, в ситуации на спорове, открити несъгласия с авторитарното мнение на висшестоящи. Най-проблемна ще се окаже квадратурата на Меркурий с Марс, който се явява негов диспозитор и планета, от която той е в зависимост.

Резултат с изображение за retrograde mercury symbol transparent

В резултат на напрегнатата конфигурация ще се провокират доста грешки от прибързаност, от изчерпано търпение, от праволинейно мислене и  неотстъпчивост. Да, най-трудно за Меркурий в Овен в предизвикателни аспекти е да си държи езика зад зъбите. Определено в тази ситуация ще му трябва намордник. Като цяло Марсовият знак Овен не е място, на което планетите стоят и си кротуват или деликатничат. Те открито изразяват несъгласия и минават в нападение, когато другите не следват думите им, не са на тяхното мнение или просто имат различно виждане за нещата. А когато Овенска планета навлезе в аспект на напрежение, се разпалват силни страсти в защита на субективни мнения. Бързо се разпалват, но и бързо им спада огъня.

Свързано изображение

Изгарянето на Меркурий е отново в началото на следващия месец в 110 57‘ на Овена – на 1 април със сменящия фаза Меркурий ще честваме един доста автентичен ден на лъжата. Но това ще е и един много трансформиращ ден, когато можем да сменим гледната точка и да променим позициите си спрямо наболял за нас въпрос.

В останалото време от ретроградната фаза на Меркурий, извън пиковата зона – първите 7 дни на април, Меркурий ще ни напомня за себе си с досадни грешки, забравяния и многократни връщания – добре познатите ни Меркуриеви намигвания от ретро трасето.

Най-общо ретроградният Меркурий в Овен ще ни накара да си спомним, че с главата, освен да се разбиват стени, може и да се мисли, при това задълбочено и аргументирано.

Резултат с изображение за retrograde mercury symbol transparent

Меркурий ще възстанови директния си ход на 15 април по обяд в 04047‘ на Овена и до 3 май ще е в ретроградна сянка. Весели пролетни празници с намигванията на ретро Меркурий! ;)