РЕТРО МЕРКУРИЙ

Днес, в 09:34 часа, Меркурий тръгва на заден ход в 29018′ на знака Стрелец. Започва поредната (последна за 2017) ретроградна фаза на Меркурий, която ще продължи до 23.12.2017, когато планетата в 13000′ на Стрелеца ще възобнови директното си движение. Най-засегнати, така да се каже, ще са Стрелците, както и останалите Подвижни знаци – Близнаци, Дева и Риби.

Няма нищо обезпокоително в това да се направи равносметка на достиженията през последните 3 месеца, да се набележат слабите звена в изпълнението на целите и задачите и да се работи по отстраняването на недостатъците. С повишено внимание в периода на ретро хода на Меркурий да бъдат хората, излизащи зад граница, кандидатстващи за визи, неразбории може да има на летища и гари на гишетата за паспортна проверка. А отправяйки се на дълъг път, бъдете по-бдителни за багажа си и се оглеждайте за дребни джебчии, които може да ви провалят добрите планове за едно вълнуващо и интересно пътуване.

Резултат с изображение за retrograde mercury symbol transparent

На изпити, кандидатстване и подаване на документи за повишаване на квалификацията, трябва да сте готови за обрати, неуредици и гафове. Периодът не е благоприятен за рекламна и туристическа дейност. Добре ще е и да отложите коледните покупки за след 23 декември.

Най-съдбоносен може да се окаже ретро ходът на Меркурий за Стрелците, тъй като през този период Сатурн ще излезе от техния знак и ще ги освободи от обременяващи ситуации, стагнация и песимизъм Стрелците след 23 декември могат да си поемат дълбока глътка въздух и да помислят за нови проекти, без да очакват прът в колелото. Определено ще си възвърнат или ще увличат оптимистичния си заряд в края на този месец. А дотогава – тече последната проверка… :)