JUPITER IN SCORPIO

Безспорно това е едно от най-важните астрологични събития на годината – смяната на знака от Юпитер. Тази планета, обещаваща добрини, просперитет, ползи, привилегии и благоденствие, като всяка година ощастливява с голям късмет поредния знак от Зодиака. Скорпионите дочакаха своя ред, за да почерпят от вярата, оптимизма и благосклонността на Юпитер.

Днес, в 15:25 часа, Юпитер навлиза в Марсовия знак Скорпион, донасяйки му нови перспективи за растеж. В знака Скорпион Юпитер е една гаранция за успех, но той в този знак бива извоюван в условията на жестока конкуренция и благодарение на умението да се поемат рискове, да се приветства промяната, да се излезе от застоя. А често успехът идва като резултат от немалко изпитания. Борбата за власт, престиж и сфери на влияние ще е безмилостно жестока, тъй като Юпитер влиза в знака на Марс точно в момента, когато Марс изгражда квадратурата си със Сатурн в знака на Юпитер.

Предизвикателствата, които поднася този знак пред Юпитер са големи – власт, пари, контрол над скритите източници на енергия и общи ресурси, дълбоко проникване в тайните на природата. Изкушението на Юпитер в този знак – използване на непозволени средства.

Водните знаци и най-вече Скорпионът ще са най-облагодетелствани от престоя на Юпитер в този знак. Водните Слънца, Луни и Асценденти ще се къпят в доволство, поощрения от съдбата и ще се радват на щастливи стечения на обстоятелствата. Значително ще се повиши социалната активност на тези знаци и ще се мобилизира амбицията им за издигане.

jupiter-in-scorpio-2017-2018

Най-големите шансове за растеж по време на пребиваването на Юпитер в подземното царство на Хадес се дават на хората, отдадени на духовна работа. Това е време на ускорено развитие на духовните и окултните дисциплини. Занимаващите се с бойни изкуства, източни практики, енергийни лечения, психология ще получат възможности за напредък и ще достигнат забележителни върхове в конкретната област.

Тринадесетте месеца на престой на Юпитер в Скорпион се очертават като много силен период за развитието на крупния бизнес. Успехът ще е на страната на хората, които се впускат в смели начинания, инвестират огромни средства в проектите и се обединяват с големи и утвърдени фирми и корпорации. Тази тенденция ще е особено засилена от аспекта на Юпитер към Плутон, планетата, която се явява Управител на знака Скорпион, в месеците януари, април и първата половина на септември.

Като цяло на Юпитер в знака Скорпион не му предстои да се конфронтира с тежките планети и с това да носи предпоставки за големи кризи, освен ако той не прави с движението си напрегнати аспекти към планети в личните рождени карти.

Юпитер в този Воден знак ще разгори дълбоки страсти и емоции. На изключително мощни преживявания ще са подложени хората с много Вода в хороскопа си. Чувствата и емоционалните преживявания ще предоставят големи възможности за растеж. Ще се засили обменът на енергия в партньорствата.