cute-Rain-Wallpapers-hd

 

Както всяко нещо в този свят може да бъде видяно през призмата на Астрологията и обяснено на астрологичен език, така и дъждът може да бъде разпознат според основните характеристики на Зодиакалните знаци. Водата, слизаща от небето, се излива над нас по различен начин, който, според спецификата си, намира съзвучие с 12-те знака на Зодиака. Те на свой ред определят значението си от стихията, която представят, както и от планетата, която има най-голяма сила и достойнство в съответния знак.

Марсовите валежи са изключително интензивни и застрашителни. Това са обикновено дъждове с поражения. Скоростта на водния поток е голяма. Бързо заваляват и бързо спират.

Венерините дъждове са леки и приятни, тихи и спокойни. Това са пролетни (Телец) и есенни (Везни) слаби превалявания. Могат да бъдат и продължителни, но не проливни. Началото на разказана „На браздата“ на Елин Пелин е точно описание на такъв дъжд: „Като заваля дъжд, та цяла неделя! Тихо, кротко, ден и нощ. Вали, вали, вали – напои хубаво майката земя, па духна тих ветрец, очисти небето и пекна топло есенно слънце.“

Меркуриевите дъждове са краткотрайни и чести, освежаващи, разведряващи атмосферата. Под Девата – измиващи и лечебни.

Лунните дъждове са непостоянни, характерни са за променливото време. Струва ти се, че е спряло, а ето, че пак заваляло. Могат да бъдат и едни от „най-мокрите дъждове“, когато използваме израза мокър до кости.

Слънчевият дъжд и много благодатен. Това е този, след който се появява дъга в небето. А още и уникалният метеорологичен случай, когато хем вали, хем пече. Весел дъжд.

Юпитеровите дъждове са истинска стихия – това са обилни валежи, придружени от силни ветрове, гръмотевични бури, често съпроводени и от преливане на реки.

Сатурновите дъждове са с ледени късове, все едно камъни падат от небето. Свързани са със загуби и щети за селското стопанство. Сатурн е този, който кара водата да замръзва и в най-добрия случай се радваме на снега, в лошия – търпим пораженията от градушките.

Уран внася неочакван елемент при валежите, когато казваме рукна изведнъж.

Нептун може да предизвика наводнения, свлачища.

Плутон винаги е бедствен – това са дъждовете, причиняващи най-големи опустошителни последствия и нарушаващи екологичното равновесие в природата.

0_ceb47_f4cf249f_orig

 

Ето и някои специфични съответствия на дъжда със знаците на Зодиака:

Овен – Интензивен дъжд

Телец – Гергьовденски дъжд

Близнаци – Краткотрайни валежи

Рак – Роса

Лъв – Златен дъжд

Дева – Ситен дъждец

Везни – Ръмеж

Скорпион – Потоп

Стрелец – Пороен, с гръмотевици и светкавици

Козирог – Град

Водолей – Дъжд като из ведро

Риби  Мъгла