gsrfjyfkuil

Предстои едно запомнящо се Пълно Слънчево затъмнение в знака, управляван от Слънцето, Лъв. В предстоящото затъмнение на 21 август 2017 година, в 28053‘ на знака Лъв, ще вземат участие много планети, които аспектират градуса на затъмнението и Лунните възли – тези така важни точки на Съдбата, заради които се случва това небесно явление.

Слънчевите затъмнения отварят врати за навлизането на нови енергии, както в живота на отделния индивид, така и в живота на държави и националности. Това са периоди за усвояването на нови идеи, извършване на нововъведения и поставяне на начало на предприятия и инициативи. Винаги затъмненията носят със себе си висока степен на съдбовност, която някои определят като фаталност, тъй като са пряк израз на повелята на Съдбата и основен инструмент на Кармата.

Марс и Уран са планетите, които удрят най-здраво печата си върху затъмнението. Най-точният аспект, който получават Светилата в момента на сливането си е от Уран, който обитава 1 дом на картата на затъмнението. Марс е другата важна планета, която е в съвпад със Северния възел и е Управител на картата на затъмнението за територията на България. (Мунданните карти на затъмненията се построяват спрямо координатите на административния център на съответната държава, тоест столицата на държавата, с часа на точното съединение на Слънцето и Луната – за България 21:30 ч.)

Цялостното звучене на Слънчевото затъмнение е в Ураново-Марсов акорд, което предопределя резки и неочаквани превратности на съдбата. Марс и Уран са планети, носещи революционен дух, желание за незабавни действия и високо скоростни преобразования. Или на разбираем език – нещата не търпят отлагане.

eclipse-sequence-2-rickfienberg

Динамиката на това затъмнение се определя и от това, че в небето картината е преобладаващо Огнена – 5 са планетите, които обитават Огнената стихия в картата на затъмнението, а за България добавяме и Огнения Асцендент Овен. Доминиращото Огнено присъствие в картата на затъмнението се свързва с решителни действия, смели инициативи, повишено напрежение, липса на търпение. Енергиите на Венера в деня на затъмнението не са в центъра на спектакъла, а това означава, че не може да се разчита на дипломация, такт, етика и компромиси. Настъпателност, стремеж за надмощие и утвърждаване е основната стратегия на Слънчевото затъмнение това лято.

Преобладаващата Огнена палитра в картата на затъмнението предвещава още сух и горещ период, с рискове от пожари с опустошителни последствия.

Специфичният характер на Слънчевото затъмнение това лято се придава от Регулус, Алфа звездата от съзвездие Лъв, която фокусира енергията на Светилата в момента на техния съвпад. Едва ли има по-кралска звезда от Регулус, символ на царската власт, на монархиите и покровителстваща кралските особи. Именно поради това Слънчевото затъмнение ще се окаже решаващо за страни, за които върховната държавна власт принадлежи на едно лице – владетел с царска/кралска корона. А също и за страни, където самият владетел се почита като бог или му се признава божественият произход. Империите, парламентарните и абсолютните монархиите, както и техните ръководители, ще бъдат под влияние на важни преобразования и кардинални промени, вследствие на Слънчевото затъмнение в 29-тия градус на Лъва.

Сред най-засегнатите страни ще бъдат и Съединените Американски щати, поради попадането на градуса на затъмнението върху Асцендента и Марс в хороскопа на Доналд Тръмп  и поради това, че самото затъмнение ще премине през цялата територия на САЩ.

С енергиите на затъмнението ще се даде ход на силни стремежи за власт и борба за надмощие, завоевателна политика с твърдо и праволинейно прилагане на сила. Това затъмнение е съзвучно със силните и смелите личности, ръководители и водачи, непоколебимо налагащи своя стил на действие, гонещи своите амбиции, твърдо уверени в идеите и правотата си.

Лъвското Слънчево затъмнение от 21 август ще открие нови възможности за силните и творческите натури, за тези, които генерират идеи, за хората на действието и за тези, които не се страхуват да рискуват. За слабите натури това Затъмнение ще ги срещне за добро или за зло със силите на деня, с личности, под чиято власт ще попаднат и от която ще зависи съдбата им.

Индивидуално Слънчевото затъмнение ще засегне хората с планети и ъгли в последните три градуса на Фиксираните и Огнените знаци – Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Стрелец и Овен. В по-слаба степен ще се почувства и от хората с планети и ъгли в последните три градуса на Везни и Близнаци.