article-2345679-1A6F2C7A000005DC-584_964x639

 

СТАЦИОНАРНО-РЕТРОГРАДЕН НЕПТУН

12 – 22 ЮНИ 2017

Тихо, незабележимо и неусетно Нептун забави ход и се готви на 16 юни да тръгне назад в 14016‘ на знака Риби. От 12 до 22 юни планетата ще е застинала и неподвижна, като присъствието и в конкретен дом на хороскопа ще носи неяснота, объркване, съмнения и липса на доверие към конкретната зона от хороскопа.

В дните на стационарен Нептун са възможни проблеми със съня, неясни подсъзнателни послания, усещане за улица без изход, прояви на крайна емоционална чувствителност и ранимост, необходимост от уединение и самовглъбяване.

Препоръчително е в такива Нептуново стационарни дни да се предпазвате от желанието за изясняване на отношенията, от намерението да си наложите някакъв режим или диета, от започване на лечение или приемане на лекарства.

Разочароващи ще бъдат тези дни за хората, които хранят някакви илюзии и големи очаквания от нещо или от някого. Стационарно-ретроградната стоянка ще им покаже колко надалеч са отишли от истинското състояние на нещата в резултат от развихрената си фантазия и големите си надежди.

Дните на стационарния Нептун са особено благоприятни за медитативни практики и освобождаване от ненужни контакти. Изследвайте какво иска да ви каже самотата, дайте си сметка какво не можете да чуете, когато сте потънали в суета, отървете се от каквито и да са чужди влияния.

images

Преминаването през стационарното положение на Нептун и неговото обръщане на заден ход може да стане по-леко, ако фокусът на нашето внимание бъде насочен към осъзнато разбулване на илюзиите, без влизане в ролята на жертва. В този период си струва да помислим дали можем да обичаме някого въпреки неговите слабости и дали нашата любов и всеотдайност ще бъдат повод да се чувстваме щастливи, въпреки разочарованията и неверността.

images (1)

В различните домове на хороскопа началото на ретро фазата на Нептун може да звучи примерно така:

В 1 дом – попадане в неясна ситуация, загуба на посока, въвличане в интрига. Отпадналост и спад на жизнена енергия, липса на тонус.

В 2 дом – време за осъзнаване на фалшивите ценности, материални загуби поради разсеяност, покупки на некачествена стока със скрити дефекти.

В 3 дом – неискрени разговори, измамни ласкателства, нищо не обещаващи предложения, объркани писма или изпратени на грешен адрес. Нелепи грешки при оформяне на важни документи. Затруднени, забавени и блокирани връзки.

В 4 дом – чужд сред свои, сам сред чужди, неразбран от най-близките. Проблеми с теч и влага у дома. Усамотяване и изолация.

В 5 дом – големи загуби от спекулации, измамни любовни афери, изоставяне на любими и от любими хора.

В 6 дом – съмнителни и подвеждащи симптоми, алергични пристъпи, натравяния, погрешно взето лекарство, хормонален дисбаланс, отоци, проблеми с лимфата.

В 7 дом – неоправдани очаквания от брачния партньор, последвани от разочарования и отлив от партньорството, нечестни сделки с бизнес партньори, заплитане и затягане на съдебни дела.

В 8 дом – коварни измами и крупни загуби от бизнес дела и съвместни дейности. Психически терзания с неясна причина. Съмнителни сделки и подвеждащи банкови операции.

В 9 дом – объркване на полети, терминали, пропускане на важни транспортни връзки, проблеми поради чуждо езиковата бариера и липсата на точна комуникация или нарушена такава по време на пребиваване в друга страна или култура.

В 10 дом – неадекватна реакция от началството и власт имащите, загуба на перспектива в кариерното развитие, неясни цели и желание за тяхната подмяна.

В 11 дом – разочарования, свързани с големи надежди и мечти, неспазени обещания на наши приятели и покровители, неоправдани надежди за бъдещето. Попадане в съмнително обкръжение. Объркване на плановете.

В 12 дом – неясни, подвеждащи и многозначителни послания на интуицията, осуетено бягство от реалността.