КАФЕ

Пиенето на кафе е част от ежедневието на много хора по света. Любимата освежителна напитка се е превърнала в ритуал за сближаване на душите, прекрасен повод за запознанство и неотменен етап от деловите отношения.

Стилът и предпочитанията около пиенето на кафе могат да се отнесат към 12-те зодиакални знака и според вкусовете да се открият отличителните характеристики на всеки знак.

Разбира се, тези основни характеристики не се отнасят само до така познатите на всички Слънчеви знаци на Зодиака. Когато в астрологията се говори за вкусове и предпочитания, се взима под внимание разположението на Венера, както и устройството на 2 дом на хороскопа.

И така, какви са любимите вкусове, предпочитан стил и начин за приготвяне на толкова популярната кафеена напитка.

КАФЕТО НА ОВЕНА

КАФЕ ОВЕН

Преди всичко сутрешно. По изгрев Слънце. Това е най-ранната доза – малко, но силно кафе. Силно тонизиращо, горещо, черно, без захар, без сладки глезотийки, еспресо, но и експресно кафе.

Овенското кафе е точно това, което вдига умрелия от гроба, силно съживяващо и подтикващо към действие.
Още това е бързо пиене на кафе, на 2 – 3 глътки, без много приказки. Овните слаби кафета и разредени течности не обичат. Може да е едно, но да е изправящо косата.
Денят за Овните е пълен с предизвикателства и дозата кафе трябва да му осигури сутрешна бойна готовност и стремителен старт за справяне със задачите.

Овенското кафе най-често е на самообслужване, а ако има  сервитьор, който се мотае, рискува да се сблъска с нетърпението и неумението на Овена на чака.

КАФЕТО НА ТЕЛЕЦА

КАФЕ ТЕЛЕЦ

Пие се бавно. Телецът не обича да го пришпорват, особено когато се отдава на своите удоволствия. Ако бърза, ще предпочете да го отложи за някой по-спокоен момент.
Много добре подсладено и с мляко. Вкусът е омекотен и приятен. Предпочитанията – със сметана, с мед, кафява захар, на уютно и приятно местенце. Сметаната не се щади, нека да има.

Телецът се наслаждава на своята доза кафе с всичките си сетива, затова то трябва да е красиво поднесено и да е със завладяващ аромат, да радва очите, носа и небцето.
Тук са определено по-меките сортове кафе, например Арабика, който има невероятен шоколадов привкус.
Телецът би се наслаждавал и на кафе с аромат на лешник – кафе с плътно тяло и изненадващо дълъг послевкус.

Нека да има кроасани, кифлички, много сладкиши около кафето. Всъщност при Телешкото кафе не е ясно кифличките ли са към кафето или кафето е към кифличките.

КАФЕТО НА БЛИЗНАЦИТЕ

КАФЕ БЛИЗНАЦИ

Кафе преди път, по време на път, кафе след път. Да, Близнашкото кафе рядко е на маса, преди всичко в ръка. Това са кафета в пластмасови и картонени чаши, изобщо всички видове временни чаши, особено картонени с надписи и реклами. Това е и кафето в термос, в раница.
Типичното за Близнака е шварц кафето. То е по-леко и с по-ниски нива на кофеин. И без това Близнакът е напрегнат и нервен, кафето не трябва да го кара да му треперят ръцете, затова за него е подходящо слабото кафе. Шварц кафето позволява да се пие по две и повече чаши, което резонира с множествената природа на знака.

Кафето на Близнаците често върви с навика да се държи цигара в устата. Да излезем навън и да изпушим по една цигара с чаша кафе в ръката в паузата на някой семинар е типичен акт на пиенето на кафе на Близнака. Тъкмо да си полафим с познати около поредната доза.
Близнашкото кафе обикновено е в прозрачна чаша – стъклена или пластмасова. Прозрачността има отношение към знаците на въздуха. При сервирането му не се акцентира на естетика или комфорт, тук идеята е в движение и набързо да се приеме освежаващата напитка. Близнакът обича и кафето от кафе машината на улицата – бързо, лесно, на всеки ъгъл.

КАФЕТО НА РАКА

КАФЕ РАК

Варено кафе, кафе в джезве, кафе на пясък.
Кафе, приготвено в домашна обстановка, на стар котлон или на стара печка. Рачешкото кафе се приготвя с присъствие – някой стои до джезвето и следи момента, когато то ще се надигне, но няма да изкипи. Кафе с каймак и с утайка – за да се гледа после на кафе. Типично за Рака е кафето да се сервира в керамични красиво изписани чашки – с цветя, орнаменти и богата украса.

Това е типичното турско кафе. Не е случаен фактът, че на турското знаме гордо стои Луната, покровителката на знака Рак. Естествено Ракът пие сладко кафе и често придружено от домашни сладки, баници, гевреци кръгли като Луната.

Кафе на пясък – известна е връзката на Рака с морето и пясъка, особено за характера на Рака пустинник. Около кафето на пясък има особена атмосфера и топлина, пясъкът е израз на връзката му със земята и родината.
В съвременни условия Рачешко кафе или поне кафе в Рачешка атмосфера може да се пие в така актуалните кафета и ресторантчета във фермерски стил, където много неща са домашно приготвени и се усеща загриженото отношение и топло внимание към клиента.

КАФЕТО НА ЛЪВА

КАФЕ ЛЪВ

Тузарско кафе, кафе за ценители. Не очаквайте, че Лъвът ще се шляе по какви да е кафенета и ще пие посредствени кафета. Тук се търси класата, както във вкуса, така и в сервирането.

Кафето на Лъва е здраво кафе с наситен и концентриран вкус, къса доза за силни усещания. Това е типичното висококачествено италианско кафе и италианската традиция кафе в напръстник.  Една глътка италианско кафе и повече няма да помислите за Starbucks. Не е случаен и фактът, че Италия е под Лъва, Италия диктува модата и всички пътища водят до Рим.

Лъвското кафе се приготвя от специална селекция висококачествени сортове. Носи усещане за индивидуалност и изтънченост. Сервира се в първокласни заведения, 5-звездни хотели, на VIP събития и партита. Приготвя се най-вече от сорт Робуста, който съдържа почти двойно повече кофеин от Арабиката.

Лъвското кафе ще го познаете още по самата марка. Примерно Рио Гранде или ТОП тузарското кафе за 70 лева „Копи Лувак“.  Известната марка кафе „Копи Лувак“, която е любима на холивудските звезди, се предлага само в две заведения в България – в София и Бургас. Вносът за страната ни е едва 2 килограма на година, като пакетите са със специален холограмен стикер и лично подписани от президента на компанията – „Копи Лувак“.

Ще останете изумени от технологията на производство на това кафе, но какво да се прави, VIP персоните могат да си позволят всичко.

КАФЕТО НА ДЕВАТА

КАФЕ ДЕВА

Кафето на Девата, при условие, че тя пие кафе, е преди всичко био кафе, кафе органик, кафе с грижа за здравето. Освен като освежителна напитка Девата би си позволила да пие екологично чисто кафе, за да намали риска от хронични заболявания и да повиши качеството и продължителността на живота. За „ползите“ от стандартното кафе Девата ще ви изнесе здравна беседа и ще ви осветли по въпросите за дехидратация на организма в следствие на употребата му, неблагоприятното му влияние върху кожата и повишаващото киселинността на организма действие и т.н.

Кафето на Девата не е евтино кафе, поради спазването на определени стандарти и изисквания при отглеждането му. Но за безопасността на здравето Девата не жали средства, които влизат в категорията разумни разходи. Това са кафета клас АА, отглеждани между 1 500 и 1 800 метра надморска височина в малки парцели, обработвани от местното селско население на Етиопия, Кения, Танзания – типичните органик кафета, които заради спецификата на района, имат винена нотка, плодов аромат, аромат на касис, ментол и др.

Не си мислете, че Девата пие измити слаби кафета – тя държи преди всичко на качеството. Кафето може да не е strong, но е с най-добрите показатели за качество и вкус.

Освен това Девата не пие по всяко време кафе, най-вече сутрин и в работната почивка.

КАФЕТО НА ВЕЗНИТЕ

КАФЕ ВЕЗНИ

Едва ли има по-приятно и по-романтично кафе от това на Везните. С изтънчен вкус и в комфортна обстановка това Венерино кафе сближава много души. На чашка Везнишко кафе за са започнали много любовни романи. Това е кафе за двама, кафе, на което се правят интересни предложения.
Кафето на Везните е и много успешно бизнес кафе, на което бизнес партньорите обсъждат бъдещи сделки и инвестиции. То предполага добър тон и удовлетворяване на двустранни интереси.

Кафето на Везните е с приятен аромат, балансиран вкус и с доста добавки – мляко, сметана, канела, какао, шоколад. Предпочитани аромати за Везните към кафето са аромат на бадеми, ром, ванилия. Везните омекотяват вкуса на кафето с течна или суха сметана и затова между любимите им кафета са капучиното, лате макиато, а може би най-типичното за тях е Виенското кафе.

За артистичните Везни, ценители на изкуствата, особено им пасва кафе лате арт, или това е моментът, когато една чаша кафе се превръща в истински шедьовър. Лате арт е техника в приготвянето на кафе, представляваща изсипване на млечна пяна в чаша с еспресо, в резултат на което се получават различни красиви форми и шарки. Лате арт е рисуването върху млечната пяна на кафето с разнообразни инструменти и техники. Цветните изображения върху сметаната правят кафето специално и създават особено приятна атмосфера около цялото пиене на кафе.

КАФЕТО НА СКОРПИОНА

КАФЕ СКОРПИОН

Както можете да очаквате, кафето на Скорпиона е силно и черно. Тук е истинският вкус на кафето, без добавки към вкуса и аромата му. Горчиво кафе, концентрирано и с наситен вкус, кафе без захар и подсладители. Най-много като допълнение му подхожда черният шоколад. Скорпионското кафе е силно тонизиращо и не е за слаби натури.

Скорпионската доза кафе се пие след тежък труд, след големи физически и психически усилия, когато силното кафе трябва за кратко да ви възвърне силите. Скорпионово кафе се пие и преди нощна смяна, преди нощен труд, когато трябва да си пълноценен и във форма, че и дори супер продуктивен.

Скорпионовото кафе е допинговата доза за спортисти и фитнес маниаци. Силното Скорионово кафе е главен виновник за повишеното отделяне на адреналин, любимецът на Скорпионите и любителите на силни усещания. Адреналинът е хормон, мобилизиращ всички енергийни ресурси на организма, а за Скорпиона е просто непростимо да не си в състояние на най-добрата и върхова форма.

Скорпионовото кафе пристрастява. Това е този етап от пиенето на кафе, когато сте разбрали, че без кафе вече не можете. Тогава именно кафето е влязло в Скорпионова роля и ви е направило зависими от него. Това и когато не можете да устоите на аромата му, когато се поддавате на изкушението от поредната доза освежителна напитка.

Борбата срещу Скорпионовата зависимост от кафето минава през силни главоболия и неразположения и е доста упорита.

КАФЕТО НА СТРЕЛЕЦА

КАФЕ СТРЕЛЕЦ

Поднесете на Стрелеца кафето в голяма чаша и добавете към него колкото се може повече екстри. Стрелецът обича пълнотата и изобилието навсякъде, включително и в чашата кафе.

Типични за Стрелеца са starbucks кафетата – обемисти чаши, преливаща сметана, всякакъв род заливки. Като качество starbucks си има работа с най-висококачественото кафе Арабика в света, което резонира с понятието престиж – основна категория при Стрелеца. С това кафе винаги върви и едно много вкусно похапване и едно много богато меню от сладкиши и закуски – мъфини, кексове, брауни, сандвичи. От всичко по много – както би казал Стрелецът, правейки своя избор.

Освен това тази верига заведения за кафе предлага невероятно разнообразие и вариации на освежителната напитка, така че възможностите са много и Стрелецът в избора си на кафе е застрахован срещу скука и еднообразие. И нещо повече за пълен размах и разширени опции – освен готовите комбинации, можете да посочите и избрани от вас. Това прави избора на кафе почти неограничен, което е основна ценност за Стрелеца – no limits – любим Стрелешки лайтмотив.

Към кафето на Стрелеца спадат и различните екзотики, например ирландското кафе – с уиски, сметана и канела. Навсякъде преливат сметани, редят се слоеве кафе и добавки, чашите се аранжират със сламки, палми и чадърчета, изобщо тук са всякакви кафени коктейли.

Типичното кафе за Стрелеца е на борда на самолета в бизнес класа, на палубата на яхта или на терасата на луксозен лайнер.

КАФЕТО НА КОЗИРОГА

КАФЕ КОЗИРОГ

Кафето на Козирога е много делово. Около него няма много приказки, а предимно концентрация за работа и сериозна атмосфера. Съпроводено е с планове и графици, с гледане на часовника и планиране на важни срещи. Козирогът също предпочита черното кафе, горчиво, но не прекалява с дозите кофеин.

Кафето на Козирога това е кафето на шефа, поднесено в точния момент, по всички парила на етикецията, придружено от сутрешната преса.

Към листата на предпочитаните кафета от Козирога се нарежда достойно студеното кафе, чийто специфичен начин на приготвяне (студена екстракция), го прави кафе с по-дълъг срок на годност – от 24 до 72 часа. Типично в Козирожски стил – максимален срок на употреба. Кафето може да бъде произведено в по-концентриран вид, тъй като продължителното време за извличане на екстракта води до получаването на по-концентрирана течност. Може би двойно по-наситен вкус от обикновеното кафе. Това дава възможност за повече разреждане с лед – или чаша айсбергово кафе.

Студеното кафе, освен по специална технология, може да бъде приготвено чрез охлаждане на горещото кафе, като то се постави върху лед. По този начин протичат интересни химични промени в резултат на шоковото изстудяване и те се отразяват на вкуса на кафето.

Трети вариант на студеното кафе е, когато не можете да си вдигнете главата от работа и кафето на бюрото ви само си изстива.

КАФЕТО НА ВОДОЛЕЯ

КАФЕ ВОДОЛЕЙ

В необичайна ситуация, на необичайно място, при случайни срещи се пие именно кафето на Водолея. Водолейското кафе не признава традицията, излиза извън нейните рамки и разчупва обичайните стандарти за пиене на кафе. Тук са доста нетрадиционни вкусове и експерименти с кафето, както и необичайни и странни марки кафе, които залагат на сензацията. Кафето на Водолея това е различното кафе. Едно такова кафе е SPICY TACO FLAVORED COFFEE, което е смес от подправки, чили и кафе. Въпреки острия си вкус, то съдържа прилично количество кофеин.

Необичайна комбинация от съставки предлага и кафето ABSINTHE COFFEE, смес от копър, градински чай, женско биле, анасон, смесени със силна Арабика – наистина една неочаквано екстремна комбинация, от която губите представа какво ви очаква след една чаша от това кафе.

Към нестандартните кафета можем да добавим и JAVAPRO PROTEIN COFFEE – протеиново кафе, съдържащо освен кофеин и суроватъчен протеин, както и кафе „Междузвездни войни“, STAR WARS VADER’S DARK SIDE ROAST COFFEE. Кафето е с много високо качество и извънземният му аромат предизвиква голям интерес.

Кафето на Водолея е кафето до компютъра ви, до лаптопа или то е компанията на таблета ви. Това е и кафето-компания на фейсбука, което пиете, докато общувате с многобройните си интернет приятели. Поради факта, че интернет пристрастява и изцяло поглъща вниманието ви, компютърното кафе се конкурира с интернет за степен на пристрастяване. Ако то е вече изстинало, битката е спечелена от интернета.

В днешни дни Водолейско кафе може да си приготвите от най-модерните кафе машини, които имат специални таймери за избор на момент и които позволяват още от предния ден да заредите машината и да зададете настройки са приготвяне на сутрешното ви кафе. И заедно със звъна на будилника вашето любимо кафе вече ви чака. Изобщо Водолеите обичат кафето от машина – колкото по-съвременна и модерна, толкова по-водолейско кафе прави.

КАФЕТО НА РИБИТЕ

КАФЕ РИБИ

Кафето на Рибите удовлетворява най-различни вкусове и предпочитания. Рибите не се придържат към определен стил на пиене на кафе или към определена марка кафе. Но едно е особено характерно за Рибешкото кафе – изискването за пълен релакс. Ето защо силните кафета не са характерни за този знак, защото пречат на отпускането и релаксацията. Освен това нарушават и спокойния сън на Рибите и медитативната им нагласа.

На чаша кафе покрай морския бряг, с поглед зареян в необятните сини хоризонти, или покрай басейна в СПА хотела, на далечни екзотични места на края на света – това е Рибешкото кафе. Да не пропускаме и съчетанието на кафето с алкохол, типично за този лесно поддаващ се на зависимости зодиакален знак.

Кафето на Рибите изисква още и интимност. Това не е кафе в шумни компании на оживени места. Необходимо му е уединение и спокойна атмосфера. Тук можем да споменем кафе на райбер, кафе далеч от хорските очи, кафе около което ще се споделят тайни и лични признания.

Вкусът на Рибешкото кафе е определено е сладък, но повече се държи на аромата на кафето, на нематериалната му субстанция, на магическото му въздействие. Кафето за Рибите е емоционално преживяване, любовен акт, процес на самовглъбяване. Пие се дълго време, колкото се може по-протяжно.

Кафето на Рибите е кафе в леглото – сутрешно кафе за излизане от дълбоките води на съня, поднесено с цвете и с много любов. Изобщо Рибешкото кафе е много романтично, почти като сбъднат сън или като по филмите.

С кафето на Рибите се предсказва. То има магически качества, около него витае тайнствена атмосфера, неговите фигури по чашата са отпечатък на вашите мисли, чувства и намерения. Обърнете ли чашката върху чинийката, вече сте във властта на Рибешкото кафе.