36e0fe15e5ad915027d9f9a0879c288d

Удоволствието е основен принцип, залегнал в портретната характеристика на Венера. Нищо не трябва да става със зор – всичко е необходимо да бъде приятно, да се случва с лекота, да доставя приятни усещания, да гали сетивата.

Какво е специфичното влияние на Венера, когато си взаимодейства с другите планети и как това се отразява на нейните вкусове и предпочитания. Под взаимодействие в астрологията се има предвид наличието на аспект между две планети или когато едната планета е разположена в знака на другата. По този начин Венера интегрира енергията на другата планета, която оказва влияние върху нещата, които харесва и цени.

Венера – Луна – удоволствията на храненето. Храната е нещо, което задължително трябва да доставя наслада. Взаимодействието на Венера с Луната не поддържа диети и каквито и да са ограничения. Сладкото при това взаимодействие е от първостепенно значение. Най-доброто, което може да се направи в свободното време, е да се сготви вкусно и да се похапне с удоволствие. Но това не е готвенето по задължение, а готвене за удоволствие и за угаждане. Луна – Венера това е любимата храна, когато си облизваш пръстите. Тук удоволствието започва с наслаждаването на външния вид на храната. Това е още естетически поднесеното ястие, изкусно приготвеното ястие-шедьовър.

ventaustrawberry-wallpaper

Венерино – Луните удоволствия са още и онези мили актове, когато глезите любимите си хора. Когато вас ви глезят, това е също проява на Венерино – Лунното взаимодействие. А ако не можете да си позволявате от време навреме различни глезотии, най-вероятно Венера и Луната при вас не са свързани чрез аспект или знакова позиция.

Венера – Слънце – удоволствието от блясъка, удоволствието да си обичан и да се чувстваш обичан, да си център на вниманието със своя чар, елегантност. Да се чувстваш обожаван и единствен в любовта е върховно удоволствие, породено от взаимодействието на енергиите на Венера и Слънцето.

За Слънчево – Венерините удоволствия е задължителна сцената и за да изживеем приятни моменти от това взаимодействие, ние си купуваме билети за театър, отиваме на изложба, на концерт, на ревю, където да се насладим на блясъка на светския живот, да се срещнем с произведения на изкуството, да се насладим на удоволствието, наречено творчество. Творчеството носи голямо удоволствие и често е съпроводено с много забавление.

Ако не можем да си купим билет за спектакъл, тогава защо да не го устрои ние самите. Хората с това взаимодействие са много артистични и обичат да влизат в роли, умеят да се наслаждават на живота и като цяло са добри драматурзи.

Венера – Меркурий – удоволствието от общуването. „Да пием по едно кафе“ или „Имам много да ти разказвам за снощи“ са типични проявления на взаимодействието на Венера с комуникатора  Меркурий. На сладка приказка в комфортна обстановка или даже само на телефонната слушалка този аспект процъфтява и се превръща в истинско удоволствие.

coffeetalkcafe

Да се разбираш с хората е изкуство. Да умееш да споделяш и обменяш идеи и чувства е приятно преживяване за Венера в компанията на Меркурий. Изисканите маниери на поведение, деликатния стил на разговор, етикецията в общуването, красотата на словото – това са проявления на обмена на енергиите на Венера и Меркурий. Кафенетата  и кафетериите са построени именно, за да обслужват потребностите на Венера – Меркурий аспектите.

Венера – Марс – удоволствието на страстта, когато по най-благоприятен начин се съчетаят любовта, страстта, романтиката и ухажването.

Тук влизат и удоволствията, които доставя спортът – удоволствието да поддържаш форма, да спортуваш не за амбициозни цели, а просто защото това ти носи приятни усещания. Да пояздиш велосипеда, да шофираш, да поплуваш – динамични дейности, които те карат да им се наслаждаваш, но без да се напрягаш, просто да потичаш за удоволствие.

Тук спадат и една група удоволствия на риска, които не са за всеки, но пък са доста стимулиращи, ако се осмелиш да си ги доставиш. Високите скорости не са удоволствия за всички, но за някои са най-предпочитаните. Към Венерино – Марсовите взаимодействия спадат всички рискови действия, които ти носят приятни изживявания и тези, когато удоволствието, приятните занимания, хобитата се превръщат в страст. Това са и удоволствията за смелите натури, които не винаги са толкова безопасни, като например да шофираш с 200 км/ч.

Венера – Юпитер – удоволствието от далечните пътешествия. Венера под въздействието на Юпитер обича приключенията. Да опознаваш света, обикаляйки из далечни страни и екзотични дестинации, наслаждавайки се на величието на природата и на културните забележителности, е запазената марка на взаимодействието между Венера и Юпитер. Двете планети в съзвучие обичат разкоша и лукса и всички удоволствия с които те са съпроводени. Удоволствието да прекаляваш с всичко, което ти харесва, да му изтървеш края, да се любуваш до насита.

Венера – Юпитер удоволствията обикновено струват скъпо, но нито на Венера, нито на Юпитер му се свиди. Двамата много обичат да пръскат пари, имат добър вкус и не си забраняват нищо. Венерино – Юпитеровите удоволствия, събрани на куп, могат да се изживеят например на презокеански лайнер.

Венера – Сатурн – удоволствието от добре свършената работа – има и такъв вид наслада. Това е чувството на удовлетворение, че си постигнал целта си и че всички усилия и лишения са си стрували. Венера – Сатурн удоволствието никога не идва бързо или спонтанно. Зад него стои много труд, високи цели и постоянство.

Към Венерино – Сатурновите удоволствия спадат и тези на верността и предаността, когато си изпълнен с хубаво чувство, че има на кого да се довериш, на кого да разчиташ.

227f177b5d107108d463c90606916b7a

Да не пропускаме и едни такива скъпи удоволствия на двете материални планети, като да носиш сапфир, украсяващ ръката ти или диамантена огърлица, която краси деколтето ти. В скъпите бижутерски магазини има толкова много произведения от взаимодействието на Венера и Сатурн, че е достатъчно да им са наслаждаваш само и от бляскавата витрина.

Венера – Уран – При взаимодействието на Венера с Уран тръпката е да изпиташ приятни усещания при изпробването на нещо ново, революционно модерно, последния писък на модата. Да си купиш бутиков тоалет уникат, да държиш в ръцете си последния модел на iPhone, давъртиш волана на най-новото Maserati, да те вози такси без шофьор. Често това са скъпи удоволствия, защото Уран прави своя пробив с последен модел техника, с ИТ изобретение от ново поколение.

Друг тип Ураново – Венерини удоволствия спадат в категорията на рядко срещаните, защото не всеки може да си ги позволи. Например да летиш на частен самолет, да управляваш частен хеликоптер. Но дори и да не е частен, удоволствието от всеки полет е Ураново – Венерина територия.

Специална категория на Венера – Уран удоволствията е възможността да се наслаждаваш на свободата си. Е, понякога за това се изисква да се плати добра цена.

Венера – Нептун – удоволствието от ухания, парфюми, аромати, завладяващи нематериални субстанции, каквато е например музиката. Всички удоволствия, породени от насладата на музиката, удоволствия, които те разпускат и те отнасят далеч от реалността. Удоволствията от съзерцанието, медитацията, молитвата, единението.

160614155914_1_900x600

Омайването и опиянението са състояния на наслада и удоволствие и могат да бъдат постигнати по различни начини. Доста от приятните Венерино – Нептунови усещанията се постигат чрез алкохол, психотропни вещества  и опиати. Познати места за Венерино – Нептунови удоволствия са барове и дискотеки, нощни клубове.

Удоволствието да си влюбен и да изживяваш най-приказните моменти от живота е също проява на насладите Венера – Нептун.

Удоволствието от съня, успиването и излежаването. Към спектъра на Венера – Нептун удоволствията спадат и красивите моменти на мечтания, блянове и реене из облаците.

Венера – Плутон – удоволствието от промяната. Удоволствията на Венера и Плутон може би не са за всеки, защото никой не желае да напуска зоната на комфорта. Но тези, които осъзнаят, че усилията си заслужават, успяват да се насладят в пълна степен на промяната, която са предприели. Това е силното удовлетворение, че си успял да загърбиш трудните моменти и тежките емоции и си предпочел пътя на промяната и обновлението.

По принцип при комбинацията Венера – Плутон е трудно да се говори за удоволствия. Изключение прави само моментът, когато си умирате от удоволствие.

Удоволствията на Венера – Плутон имат отношение към филмите на ужасите, към Влакчето на ужасите и Къщата на ужасите в Лунапарка, към камшиците, белезниците и други атрибути за изтезание, когато придружават сексуалната игра и се използват за ексцентрични удоволствия.

Ако вече сте се разпознали в конкретен вид удоволствия, нищо чудно вашата Венера да е в аспект с дадената планета или да се намира в неин знак.

Вашата Венера ще е ощастливена, ако се научите да и доставяте точно удоволствията, от които се нуждае.