VENUS

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА В ОВЕН 2017

Навлизаме в периода на Ретроградната Венера – време за преразглеждане на ценностите, промяна на вкусовете, преосмисляне на важността на партньорствата. От 4 март до 15 април 2017 Венера ще се движи назад през знака Овен, прехвърляйки се в Рибите, където в 26055‘ на знака ще възстанови директния си ход.

Символизмът на знака Овен, където Венера се обръща, е свързан с началото, първия опит и смелостта, активирането и ускоряването, предводителството и пробивността. Която и да е планета на заден ход в този знак на първопроходците, а  още повече такава лична планета като Венера, е индикатор за фактори и обстоятелства, спъващи или препятстващи новото начало. В стил Венера пречките за абсолютно начинаещите най-често ще са от финансово естество, които дори да се пренебрегнат, поставят печата на нерентабилност върху начинанието.

Каквато и инициатива да се предприеме във времето на Ретроградната Венера в Овен, тя ще бъде затруднявана от недобри междуличностни отношения, от липса на взаимност и от неудовлетворение от личните и деловите контакти. Взаимоотношенията са главен движещ фактор в човешкия живот и именно те, представени от Ретроградната Венера през дадения период, ще бъдат арена на изясняване на противоречия в предразполагащия към конфликти и съперничество знак Овен.

Зелена светлина Ретроградната Венера дава за възстановяване на стара дружба, за връщане на стари приятели, за повторни влюбвания в същия човек, за разгаряне на страстта, която някога е горяла.

За първа среща Ретроградната Венера е индикация за изграждане на небалансирани отношения и специално в Овен стимулира проблематични връзки, изграждащите около егоистични чувства и удовлетворяване на лични стремежи.

Венера в знака Овен на Ретро ход е особено неподходяща за постигане на положителен ефект от лицева хирургия. Всички опити за разкрасяване на лицето, косата, като цяло главата (Овен), ще са несполучливи и ще се съжалява за инвестираните средства.

Няколко градуса от цялостното Ретроградно трасе Венера ще измине в знака Риби, където на финала тя ще се срещне с нелечимата си рана Хирон. Или можем да определим целувката на Венера с Хирон, който се намира в градуса на нейното обръщане в директен ход, изцеляваща и изчистваща. Той ще и позволи да види най-болното си място в отношенията. Овен и Риби са жертвени знаци и тук Венера ще направи преоценка на жертвите, които прави в любовта, както и хората, за които се жертва.

Време е да извадите старата си рокля от гардероба и да и дадете нов живот. Невероятен тоалет ще можете да намерите в магазините за втора употреба. А за чисто нови одежди ще е добре да изчакате до 15 април 2017.