il_340x270.793904275_3y0m

Козирогът е царството на Сатурн и резиденцията на Марс. На това място комфортно се чувстват двамата злосторници или така наречените в Астрологията малефици. Когато се спомене името на този знак, значи става въпрос за сериозни неща, защото никой никога не може да си прави шега с авторитети като Сатурн и Марс. Тук намират място понятия като организираност, стегнатост, бойна готовност, издръжливост, конкурентоспособност. В същото време в Козирога се чувства изгонена Луната, там е паднал от високо Юпитер. С две думи лесно няма. Всичко се постига с много труд, собствени усилия и за отбелязване – без хленчене и мрънкане (Луна) и без лаври и обещания за награди (Юпитер).

il_340x270.520095783_dau4

Козирожките енергии в днешно време са подложени на най-дълбоки преобразования, тъй като на гости на Козирога от 2008 година насам е Плутон – един неоспорим авторитет и разбивач на отживелици. Хората със Слънца, Асцендент и лични планети в Козирог преминават бавно, но уверено към друг стандарт на живот, избират за себе си други цели и преориентират тотално възгледите си. В Козирога Плутон ще остане до 23 Март 2023 година, когато за първи път ще навлезе в знака Водолей, но окончателното му напускане на Козирога след период на адаптация ще е на 19 Ноември 2024 година.

Движението на Плутон и неговите ретро маршрути са толкова нагъсто, че не прескачат градус от даден знак, върху който да не минат поне 3 пъти. Това отъпкване на трасето от Плутон в директно и ретроградно движение е като валяк през прясно постлан асфалт – място за съпротива не остава.

images

Така че всеки елемент от хороскопа, разположен в знака Козирог, подлежи на коренни изменения и реформи от пребиваването на Плутон в този знак. Домът и още по-силно върхът на дома, който е разположен в Козирога се превръща в своеобразна строителна база, където първо върви етапа на събаряне на схлупените къщурки и едва след това изграждането на нови комплекси.

IMG_6358-600x800

Козирогът е знак на материята и най-дълбоко преобразуващите процеси на Плутон ще засегнат материалната сфера от живота – финанси, работата като източник на материални блага, притежания, капиталовложения. Самите ни тела като израз на материалната субстанция също подлежат на дълбоки преобразования, които стават бавно и незабележимо. Или материята се променя на структурно ниво. Там, където материята не успее да се включи във вълната на еволюционни преобразования, просто се разрушава – това са естествените следствия от действието на Плутоновата енергия.

-font-b-Capricorn-b-font-Constellation-keychain-font-b-Capricorn-b-font-Sign-font-b

На 20 Декември 2017 година в знака Козирог навлиза неговият владетел Сатурн и този знак от Зодиака става арена на още по-големи трансформации, засягащи устройството на обществото, икономиката и управлението в световен мащаб. Знакът Козирог и хората, имащи лични планети и точки, разположени в него, ще се заемат с активна дейност по изменение на собствения имидж, ще впрегнат всичките си усилия и наличен ресурс за постигане на социален успех. Кулминационен момент за представителите на знака Козирог ще е съвпадът на Плутон и Сатурн в 22 градуса 47′ на знака на 12 Януари 2020 година, когато започва новият цикъл на двете планети.