%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b8%d0%b9

 

Отново е време за порция Ретро Меркурий. Посрещаме Новата Година в компанията на Ретро Вестителя, който ни е приготвил куп Меркуриански трикове и фойерверки.

Какво да се прави, когато търговията около празниците процъфтява, пълнят се обилно чувалите на Дядо Коледа, а търговецът Меркурий върви на заден ход. Ето няколко Меркуриеви хитрини, които можете да използвате по време на Ретро хода му, докато си пазарувате из моловете, търговските вериги и правите своя избор за подаръци, с които да зарадвате любимите си хора.

На Ретро Меркурий си струва да купувате стоки на изплащане. Един вид вие взимате стока, за която в момента не плащате. Тя става ваша в момента на окончателното изплащане, когато внесете последната вноска. Дотогава Меркурий вече ще се е обърнал, а вие на части ще изплащате покупката, което намира съответствие на ретро фазата на Меркурий.

Подобен вариант на покупки е плащане с кредитна карта – не дебитна, а кредитна, защото покупката отново се изплаща на части и вие я придобивате в момента, а реално плащате за нея в един друг бъдещ момент.

Друг трик при пазаруване на Ретро Меркурий е да направите уговорка с продавача за евентуална подмяна по една или друга причина. Опцията на подмяна или възможността за връщане на стоката е вече един добър ход по време на пазаруване в Ретро фазата на Меркурий. Е, това не го предлагат всички магазини, но има и такива, които позволяват покупката да се върне или замени.

Задължително е необходимо да си пазите касовия бон и гаранционната карта за евентуална рекламация или налагаща се подмяна на стоката. Не е никаква тайна, че на Ретро Меркурий стоките показват много често дефекти или се повреждат поради неправилна употреба.

b536cc98-7a46-4671-a912-4d61ffb561cd_g_570

Друга възможност за пазаруване по време на Ретро Меркурий е купуването на стоки и продукти с кратък срок за употреба. Спокойно можете да пазарувате стоки и консумативи, които не се очаква да ви служат дълго време.

Друга Меркуриева хитрина за Ретроградната му фаза е да подарите ваучер. Ето това вече е много добър избор за подарък, защото той може да бъде използван във времето, когато Ретро дните на Меркурий са отминали. Хем ще сте сигурни, че любимият ви човек ще си хареса нещо по собствен вкус и няма да рискувате на купите неща, които няма да му допаднат.

Последната за 2016 Ретроградна фаза на Меркурий засяга най-вече знака Козирог и последните два градуса на Стрелеца. Меркурий се обръща в 15008‘ на знака Козирог  и отново поема в директно направление в 28051‘ на знака Стрелец. В тези последни дни от годината Ретро Меркурий е особено подходящ за Козирожко преосмисляне на досегашните ни постижения, равносметка на постигнатите цели, строг разчет на финансовите приходи и разходи, ревизия по Ккозирожки на собствената ни икономика и на собственото ни стопанство, налагане на санкции за пропуснати ползи и печалби. Изобщо време е за строг отчет на нашата дейност, доколко тя е продуктивна, целесъобразна и рентабилна.

Традиционно в тези дни не се препоръчва водене на преговори, официални срещи и разговори на високо равнище. Двойно повече внимание ще се изисква при всяка дейност, свързана с проверка и контрол. Ретро Меркурий в Козирог ще е зает с това да съблюдава спазват ли се правила и разпоредби. В този период, въпреки ваканционните дни, може да сте затрупани от неизправна документация, чиято корекция не търпи отлагане.

Подаване на документи за кандидатстване за работа отложете за след Нова Година, когато най-вероятно ще ви дойде друг акъл или ще сте преосмислили предложението за работа. Можете да започнете работа само на заместническо място до завръщане на титуляра.

Меркурий ще ви честити Новата Година на 8 януари, когато се обърне и тръгне отново напред. Дано да ви е на късмет!