%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d0%bd%d0%b8

Добре дошъл на Юпитер в знака на Везните!

За времето от 9 септември 2016 до 10 октомври 2017 година Юпитер ще изпълва със съдържание знака Везни и ще го оживява с нови перспективи за растеж.

От царството на дребните неща, практицизма и рационалността, знака Дева, Юпитер преминава в господарството на Венера, владетелката на толерантността, дипломацията, добрия тон и красотата във взаимоотношенията. Юпитер ще бъде посрещнат от Венера във Везни, макар, че техният точен съвпад се реализира в знака Дева в края на Август тази година.

Какво можем да очакваме от пребиваването на Юпитер в знака на светската дама Венера. Макар да е дългоочакван гост от всеки зодиакален знак и познат като Големия добротворец, Юпитер в знака Везни няма никакви достойнства – нито управление, нито екзалтация, нито триплицитет. От планетите с огнена природа Въздухът отнема от тяхната самоувереност и в замяна им дава повече разум, който им губи времето в разсъждения, обсъждания и умувания. Огнена планета във Въздушен знак повече говори отколкото действа, а да инициира, да бъде целенасочена и уверена се очаква от всяка огнена планета, каквато е Юпитер.

Везните са знак на падението на Слънцето и изгнанието на Марс. Качествата на тези планети няма да бъдат уважени от Юпитер. Съсредоточеността върху себе си, личната значимост и стремежа да се наложиш еднолично и авторитарно няма да бъдат толерирани от Юпитер през тази година. Ето защо в този знак Юпитер няма да е толкова напорист и самоуверен, колкото дружелюбен, любезен, делови и негово най-силно оръжие ще бъде изкуството на добрите отношения. Юпитер във Везни е известен с това колко добре може да използва връзките си, за да напредва и за да се развива (както казахме тук самостоятелността е ограничена). Изцяло просперитета на Юпитер през следващите 13 месеца ще зависи от неговите партньори, от социалните му контакти, от ходатайства и протекции, от доброто общество, в което може да попадне, за да се издигне. Лостът, който търси Юпитер във Везни за издигане в обществото са партньорите.

image-368080042

Спазването на морала, етиката, закона, придържането му към установените порядки и очакванията на обществото са друга страна от облика на Юпитер във Везните, която се налага от строгото присъствие на Сатурн в портретната характеристика на този знак (екзалтация на Сатурн във Везни). Обикновено огнените планети не обичат правилата и законите и когато са в свои води (в огнени знаци) с удоволствие ги нарушават.

Юпитер във Везни придава смисъл на всяко развитие, свързано с човешки отношения, растеж на базата на скрепяване на дружба, процъфтяване въз основа на изграждане на отношения, работа с хора, участие в социални програми, подкрепа от и на организации и асоциации. Съвсем на кратно и емблематично Юпитер във Везни може да звучи като Благото на обществото. В името на благото на обществото Юпитер може да направи много, но Големият благодетел във Въздуха на Вените не предполага конкретни материални блага и придобивки, колкото умело водене на политика за тяхното извоюване и получаване. Да си извоюваш правото чрез дипломатични преговори и зачитане правата на другите това вече е владеене на 100% на енергиите на Юпитер във Везни. Везните предполагат двустранна изгода, съглашение и равноправни позиции. Без това условие напредъкът и развитието, към което се стреми Юпитер, няма да бъдат постигнати.

Една от най-големите заслуги на Юпитер във Везни е възможността му да подобрява човешките отношения, както в личен план, така и на едно по-високо равнище в отношенията между държавите и различните нации и да постави на дневен ред своите възгледи за правата на човека за ново преосмисляне и преразглеждане на досегашните закони. Спрямо международната политика и външните отношения Юпитер във Везни определено може да постигне много и с това си положение той е незаменим инструмент на дипломацията.

libra-zodiac-sign-pendant-astrology-jewelry-horoscope-necklace-0-0

През следващите 13 месеца Слънчевите Везни ще усещат оптимистичното присъствие на Юпитер в техния знак. Той ще донесе много промени в личен план. За женската половина на знака Везни преминаването на Юпитер през Слънцето ще се прояви по темата на брачните отношения и ще позволи реализирането на брачни съюзи за необвързаните.

За Девите Юпитер във Везни ще допринесе за повишаване на жизнения стандарт чрез повишаване на доходите. Колкото повече контакти, толкова повече възможности ще се откриват за нови печалби. Юпитер във Везни добре ще работи за тях по отношение на повдигане на самооценката, а оттам и на доходите.

Лъвовете могат да очакват изгодни делови пътувания и разширение на близкия кръг от познати. Очертават се много нови запознанства и предложения за пътуване. Перспективи за повишаване на квалификацията ще им предложи влизането на Юпитер във Везни.

Раците ще са на вълна домашни разширения и подобрения. Но това едва ли ще могат да направят самостоятелно, без средствата на партньора, заради което ще се наложи да водят семейна политика.

Близнаците ще са очаровани и много влюбени от обещанията на Юпитер и на думи всичко ще е идеално. За тях Юпитер във Везни е много печаливша комбинация и определено ще им донесе късмет. Светски събития ще разнообразят още повече живота на Близнаците.

Телецът няма да е много въодушевен от щедростта на обещанията за сигурността на утрешния ден. В името на мира и спокойствието той ще приеме компромисен вариант за връзките си и положението си в обществото. Но пък ежедневието му в голяма степен ще се облекчи и ще му се предложи по-лека работа.

За Овните Юпитер ще предложи ново делово партньорство. Не трябва да пропускат шанса си, макар че в известна степен ще гледат в лицето на партньора преди всичко конкурент. Благодарение на сътрудничество ще успеят на повишат имиджа си.

За Рибите Юпитер във Везни може да донесе прилично богатство. Те ще печелят от взаимодействието си с партньори и ще могат да растат чрез обединение на силите си с тези на сдружения, корпорации. Ще имат възможности за печалби и от съвместен бизнес.

Водолеите наистина ще са едни от най-щастливите от пребиваването на Юпитер във Везните. Ще се развихрят в планирането и в съвместните проекти. Ще се изпълнят с вяра за светлото бъдеще. Много делови пътувания и странствания ги очакват.

За Козирозите Юпитер във Везни ще им даде нова амбиция за кариерен ръст. Определено ще имат шанса да се издигнат, благодарение на добрите отношения с ръководителите и властите. Могат да се възползват и от много добри възможности за професионална квалификационна дейност.

Стрелците ще се сдобият с нов спонсор в лицето на Юпитер във Везни. Те ще имат възможност да се развихрят в социални дейности, да участват в движения и политически организации, да блеснат с прогресивните си идеи. Юпитер във Везни ще им донесе много нови приятелства, някои от които ще прераснат в делово сътрудничество.

За Скорпионите социалната реализация тази година може да бъде затруднена и по-добрите предложения със сигурност ще дойдат при тях с влизането на Юпитер в Скорпион догодина. Но ако се задоволят с прекрасните възможности на вътрешното израстване и духовно просветление, ще наберат вътрешна сила и мощ за бъдещи завоевания. За тях е най-добре през тази година да си направят равносметка на досегашните постижения и да си построят стратегия за бъдещите.