1764475185

В дълбините на океана можем да намерим най-сигурното място за изтласкване към повърхността и това място е дъното.

Първото за 2016 година затъмнение е съвсем близо. Датата е 9 март, часът – 03:55, а мястото 18 градуса 56‘ на знака Риби. Очаква ни едно забележително по своята аспектация Слънчево затъмнение, което ще донесе много нови възможности в зората на пролетта, единадесет дни преди Пролетното равноденствие. Ефектът от такова затъмнение в близост до равноденствията е значително по-голям от кое да е друго. Това са много трансформиращи енергии и на прага на пролетта те имат за цел да подготвят и да проправят пътя на новия живот.

Кодираният смисъл и символиката на Слънчевото затъмнение  в Риби е ново начинание чрез оттегляне. Енергията ще бликне през нов източник, когато се отдалечим от мястото, което сме окупирали с обичайните си дейности и ежедневните си дела.

Eclipse_FAKE_PIC_3239175b

Предстоящото Слънчево затъмнение има богата аспектация – много планети се включват към градуса на Новолунието, за да спомогнат за раждането на нещо наистина изключително и уникално. Хирон, Юпитер, Сатурн и Плутон са главните участници в това затъмнение, главните действащи сили, които съпровождат раждането на Новата Луна и форматирането на новата програма за развитие. Ролята на нито една от тези планети не може да бъде подценена или определена като второстепенна, защото всяка е със силен акцент в картата на затъмнението. Всяка от тях по свой начин апелира за внедряване на своите енергии към начинанието, идващо с новия Лунен месец и слага отпечатък в типично неин стил върху сюжета на събитията, които ще са определящи за един по-дълъг период от време в сравнение с обикновеното Новолуние. Всяка от тези четири планети се явява равностоен режисьор на театралната постановка, чиито главни герои си остават Слънцето и Луната в знака Риби.

В най-непосредствена близост до градуса на Затъмнението е Хирон. Макар да има и по-точен аспект (опозицията с Юпитер) това Затъмнение, съвпадът оказва по-голямо влияние върху Светилата в сравнение с останалите аспекти. Хирон, първият открит астероид от групата на кентаврите, според влиянието му определян от някои и като планетоид, отдавна е доказал на астролозите, че е работеща планета, носеща сериозни изпитания и планета, променяща съдбата на човека. Хироновите сфери са добре познати от митологичния образ на героя – лечителство, изцеление, преподаване, астрология, но в действителност неговото проявление е доста специфично, ако решим да го наложим върху стандартните дейности и предприятия. Свързвайки се със Слънчевото затъмнение, Хирон е указание за рядко срещана дейност, стартиране на необикновен проект, изключително тясно специализирана специфична работа, която често се намира на границата на две реалности. Необикновено занимание и изключителна дарба могат да съпътстват Новолунието и новите инициативи, които ще се появят като възможности.

Ако говорим за старт, за нова програма, то тя непременно ще е свързана с Хиронов вид дейност, още повече, че освен в съвпад със затъмнението, аспектът с Хирон е единственият апликиращ аспект на Светилата. Всички останали са разходящи. Добри инициативи през този Лунен месец могат да бъдат тези, които са свързани с лечение с помощта на природни средства и методи – това е начинът на лечение на Хирон. Месецът ще предостави за всички, които имат в градуса на затъмнението важна планета или точка, допълнителен начин за печелене, а за някои и двоен шанс за финансово обезпечаване.

2_KKU-6688

Изобщо, този Лунен месец ще предложи на много хора двойни шансове, но и ще ги постави в двойнствена противоречива ситуация, в която е вероятен труден избор. Трудността от една страна произтича от Сатурн, който държи в напрежение градуса на затъмнението и показва, че ще са необходими доста усилия за установяването на нов ред или поне в началото на начинанието няма да е много лесно. Другата трудност произлиза от неизгодното положение на Юпитер, домакинът на затъмнението, който е в заточение, в ретроградност и в опозиция на Светилата. В подобна неудобна канавка една планета е силно неудовлетворена. Юпитер обикновено е неудовлетворен от социалното положение, от получаваните заслуги, възнаграждение и уважение, несъответстващи на очакванията му. И така, при тези обстоятелства хората с активирана планета от затъмнението ще предприемат взимане на важно решение, което ще е резултат от незавидната им позиция в обществото, от стандарт, който вече не ги устройва, и от недоволство от възнаграждаването и оценяването на досегашните вложени от тях усилия в проектите.

Независимо от напрегнатия аспект към затъмнението, Сатурн ще даде амбиция за нови достижения, а Юпитер – желание за развитие и повишаване на жизнения стандарт. За малко да изпуснем и Плутон – настойчивост и воля за промяна ще внесе Плутон от Козирога и колкото и меки и ефирни да са енергийно Рибите, с подкрепата си Плутон ще добави към начинанията непреклонност и висока цел. Трудностите ще останат в спомените, а новите инициативи си заслужават смелостта и дръзновението.

Пред прага на новите възможности през този Лунен месец една ли ще може да се разчита на солидни спонсори и материална поддръжка. Но затова пък вдъхновение и въображение ще има в изобилие. Ще бъдете и доста гъвкави, адаптивни и находчиви. Най-голяма ще бъде подкрепата ви от Твореца, особено ако е чул молитвите ви. Може да разчитате на озарение, дори в момент, когато най-малко очаквате. Бягството в уединено и спокойно за вас местенце ще окаже вълшебен ефект върху готовността ви да се промените.

Риби е знак на мечтателите – пригответе за това Слънчево затъмнение най-смелата от всичките си мечти.