10623071_263891910484185_662984269522238223_n

Интересно как малко след съвпада на двата бенефима Венера и Юпитер в Лъв на 18.08.2014 в небето ще се състои съвпада и на двата малефика Марс и Сатурн. Това ще стане на 25.08.2014 в 17 гр 41′ в знака Скорпион. Някои ще кажат „Много хубаво не е за хубаво“. Но по-градивните личности ще съумеят да извлекат ползи и поуки и от тази ситуация.
Съвпадът на Марс и Сатурн се случва на всеки 2 години, обикновено в следващия пореден знак на зодиака. Последният съвпад на двете планети беше на 15.08.2012 в 24гр. 48′ на знака Везни – знака на партньорството и договорите, на запазването на баланса и равновесието. Тогава Сатурн беше силната планета, заради екзалтацията си във Везни, докато Марс беше контрастно слаб в знака на своето падение. Сатурн даде много разсъдливост при решаването на проблемите.
Тазгодишното „удоволствие“ ще е в знака на необратимите промени и общите енергийни ресурси Скорпион. Тук Марс ще е във вихъра си, заради троновото си положение, докато Сатурн ще му е подчинен и ще зависи от Марсовата мотивация. Така или иначе Сатурн ще се опитва да предпази Марс от прибързани решения, касаещи капиталовложения, разпределение на общи финанси. Много ще зависи от стратегията на Марс. В този знак той има силни желания и голяма воля за постигане на целите и за разлика от много други знаци в Скорпион Марс обикновено е много стратегичен – не действа без да има добре обмислена цел и посока.
При всички положения този съвпад изисква някакво физическо, психическо или морално усилие. Необходимо е да покажем мъжество и издръжливост. Този съвпад е голям тест доколко можем да се владеем в напрегнати ситуации и на него става ясно разумът ли ни владее или неовладяната емоция.
За тези, които имат аспект в рождените си карти между Марс и Сатурн, настоящото съединение ще даде много амбиция и много кураж. Но за всички е добре по време на съвпада да се преминем към спартански режим, за да излезем победители от битката.