РЕТРО ПЛУТОН 2015

Ребъртинг периодът на Плутон започна. Всяка година Плутон се движи ретроградно за малко повече от 4 месеца. В сравнение с другите планети ретроградният му ход, измерен във време, е най-продължителен, а измерен в градуси е най-кратък – около 3 градуса. Оттук и изводът за ретроградната му фаза, напълно в духа на Владетеля на Подземното царство, че той, обръщайки се, дълбае надълбоко и засягайки лични планети и върхове на домове, донася сериозни реорганизации и осъзнаване на необходимостта от тотална промяна и преход.

Ако искате да сте в съзвучие с планетните движения и цикли, времето на ретроградния Плутон е особено подходящо за реконструкции, реставрации, възстановителни процедури, прочиствания, освобождаване от всичко мъртво във вашия живот. Плутон е планета на контрастите, затова неговата ретро фаза може да се превърне в безпощадна чистка на крайностите. Това е времето, в което вие можете да си дадете сметка в кои сфери стигате до крайности, влагате прекалено много усилия и хабите много енергия. Всичко това неминуемо налага необходимостта от възстановителна работа над себе си. Сега е подходящ период да се търсят ефикасни начини за възстановяване, обновяване, възвръщане на силите и способностите. Всеки процес на регенерация ще е максимално подпомогнат от енергията на ретроградния Плутон. В това направление може да се работи за събуждане на дълбоките скрити резерви на организма, да се открият целителски способности или да се пробудят лечебните сили на организма. Това е подходящо време за търсене на методи за справяне с трудно лечими или „нелечими“ заболявания.

Много добре бихте използвали мощта на ретроградния Плутон, ако влезете в ролята на шахтьор по отношение на скритите ви ресурси, заровените ви таланти и всички съкровища на подсъзнанието.

Тези близо 4 месеца са период и на каляване на волята. Изпитанията по време на ретроградния Плутон изискват от вас да проявите максимум упорство и стоицизъм. Това е тест за издръжливост. Сега можете да проверите доколко сте целенасочени и упорити по пътя към успеха. Ако в рамките на трите градуса ретрограден ход на Плутон се засяга лична планета, едва ли ще можете да избягате от реформите и идващото след тях обновление. Затова за всеки със засегната от Плутон планета е добре да осмисли, какво в живота си не иска да пусне, с какво или с кого не иска да се раздели. Така ще улесни прехода, а идването на новото след неговото обръщане в директно направление, ще е по-безпрепятствено.

PLUTO

Тази година завъртането на Плутон става на фона на Старата Луна в Овен, която е в съвпад с Южния Лунен възел. Луната в деня на Плутоновото обръщане е в последната си фаза, когато нейният сърп е максимално намалял и предстои съвсем да изчезне от небето, като по този начин се подготвя за предстоящото Новолуние в Овен. Луната в последната си фаза не е способна да ретранслира достатъчно количество светлина, тоест да подава достатъчно енергия към земята, което показва за Плутон необходимост от търсене на нови енергийни източници, според дома, в който Плутон се завърта. Досегашните са изчерпали запасите си и ретроградността на Плутон ще наложи преосмисляне на досегашните ни действия и енергията, която досега сме влагали в плановете и проектите си. На фона на Старата Луна ретроградният Плутон ще се научи да пести силите си, да не разпилява енергията си, докато не намери нови варианти на енергийно захранване, нови начини за лечение, нови проекти за разгръщане на творческия потенциал.

Фазата на Луната в деня на Плутоновото обръщане апелира към приключване на досегашните дейности, свързани с домовете на управление и местонахождение на Плутон в рождената карта. В знака Овен и в съединение с Южния възел позицията на Луната приканва към стеснение и ограничение на качествата на Овена, които няма да са ни от полза, докато трае Плутоновата ретроградност, а това именно са импулсивност, непредпазливост, агресивност, предприемане на рискове, повишена конфликтност. Проявяването на Овенските качества във висока октава на фона на Плутоновото обръщане е равносилно на ускорена гибел, крах, фалит.

Забележителен е градусът, в който тази година Плутон прави своя ретрограден пирует – тук е разположена Вега, Алфа звездата от Лира. От една страна съединението и обръщането на Плутон върху Вега може да даде покровителство в духовните и окултните търсения. От друга страна, звездата и съзвездието се свързват с художествен талант – музикални и актьорски способности. По време на ретроградната фаза на Плутон, може да бъде открит талант в областта на изкуствата, който в последствие да бъде развит до съвършенство.

Тъй като звездата има отношение и към политиката, в съчетание с ретроградността на Плутон на политическата сцена ще се търсят нови, по-разумни решения, които биха могли да изглеждат отстрани като крачка назад, но с които ще се избегнат назрели конфликти. С подобни отговорни решения ще се заемат видни политически фигури, в чиято рождена карта Вега е активирана.

Обръщането на Плутон е най-доброто време за ревизия на дома, в който той транзитира. Бъдете добри ревизори – към липсите, както и към излишествата подхождайте разумно.