МЕРКУРИЙ УРАН ПЛУТОН

Дни за Меркурий, изпълнени с предизвикателства. В идеен план това е период на смяна на настройките – раждат се нови идеи, умират стари, променя се коренно мисленето.

Макар да действат едновременно поради малкия орбис, едната планета, с която Меркурий влиза в аспект, ще се задейства по-рано и ще сработи първа. Това е квадратурата с Плутон. Когато Меркурий среща напрежението от страна на Плутон, той е готов да копае толкова надълбоко, толкова настоятелно в търсене на отговори, за които може би не е готов и едва ли ще му харесат. Неговата проницателност в такъв аспект нараства и Меркурий се стреми да открие скритите мотиви на другите, склонен е да се прояви чрез крайна подозрителност и недоверчивост към събеседниците и съдружниците си.

В знака Овен Меркурий е въоръжен с крайна решителност в разкриването на Плутоновите тайни, манипулации и задкулисни игри. Това, което не е в негов интерес е, че му липсва търпение, тактика и стратегия, тъй като Овенът не е далновиден и често е непредпазлив. Как ще използва информацията, до която ще се добере Меркурий в тези дни, зависи много от индивидуалното ниво на интелекта, както и от степента на осъзнатост.

Меркурий при взаимодействието си с Плутон може да стане натрапчив перфекционист, а напрегнатият аспект с него да стане източник на силно неудовлетворение, критичност, супер дребнавост, водещи до спорове и конфликти относно работата и нейното изпълнение. Той може да генерира по време на аспекта натрапчиви мисли, които в последствие да станат разрушителни и работещи против здравето.

Ако се изправи пред по-голям проект Меркурий с квадрат с Плутон може да се изплаши и да се откаже, поради това, че ще смята, че другите ще искат прекалено много от него, а той няма да може да покаже съответното високо качество.

При всички случаи Меркурий в Овен при срещата си с Плутон ще се държи провокативно, ще е склонен да блъфира, ако не може да прокара настойчивите си идеи. Квадратурата между кардиналните знаци Овен и Козирог е лишена от гъвкавост, напротив, наситена е с праволинейност, което води до открит сблъсък на интереси и нажежени словесни двубои.
Съвпадът на Меркурий с Уран, който почти едновременно ще действа с квадратурата му с Плутон, ще доведе до неочаквани развръзки в споровете и конфликтите. Уран ще направи Овенския Меркурий още по-нетърпелив в изразяването на мнения, още по-нетолерантен към гледната точка на другите. Особено непримирим в тази конфигурация ще е Меркурий към потайните, скритите и рафинирани действия на Плутон, тъй като енергията на Уран ще изисква от него искреност, прозрачност. С Уран Меркурий никак няма да търпи лицемерието, напротив, за него истината трябва да стои над всичко. Затова Меркурий в тази сложна конфигурация ще предизвика сензации, шокиращи разкрития, изненадващи новини, дори неприемливи за стандартно мислещия човек.

УРАН ПЛУТОН

Съприкосновението на Меркурий с енергията на висшите планети е най-големия дар за изследователи, научи работници, инженери, хора, занимаващи се с прогностика и не на последно място астролози. Това е много откривателска комбинация между планетите, която увеличава проницателността и довежда до новаторство. Небесната конфигурация е за всички напреднали умове, за прозорливия интелект, който може да се възползва от необичайните обстоятелства и да съчетава по необикновен начин и най-обикновените неща.

За тежкотоварните в мисленето си хора тези аспекти на Меркурий ще окажат не особено добър ефект, затормозявайки ежедневието им с тежки мисли и препятствайки нормалния ход на работата, пречейки им да вървят в обичайния коловоз на стандартните мисъл-действия.

Дните на напрегнатите аспекти за Меркурий не са благоприятни за сключване на договори, за постигане на съгласия, за покупка на техника, за явяване на изпити и на интервю. Що се отнася за пътуванията, ако тръгнете за Рим, може накрая да се озовете в Тирана – смяната на дестинацията е неизбежна.