ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ

Лунните затъмнения, за разлика от Слънчевите, съответстват на интуицията, подсъзнанието, предчувствията, несъзнателното поведение, символизират майката, майчинския инстинкт, плодородието, бита, семейството, жената за мъжете, недвижимостите. Луната е най-близкото тяло до Земята и обикновено Лунните затъмнения се преживяват по-осезателно, защото директно засягат психиката на човека, емоционалния му живот, семейната обстановка.

Всяко Лунно затъмнение е време за разчистване и прекратяване на такива модели на поведение, на взаимоотношения, които вече не ни устройват и на тяхното място би следвало да се изградят нови. Поради близостта си с Лунните възли затъмненията са важен кармичен фактор и те винаги се проявяват в живота, за да ни помогнат да разрешим кармичен проблем, на който видимо му е дошъл момента, ако затъмнената Луна засегне лични планети в хороскопа. Затова преди всичко трябва да си осигурим положителната нагласа, че е дошло време да се освободим от дълг, ангажимент, товар, дори и това да ни причини известен дискомфорт.

Пълното лунно затъмнение в 14 гр. 24‘ на Везни ще е едно впечатляващо по своята интензивност на влияние астрологично явление. По принцип затъмняването на Лунните енергии действа върху състоянието на психиката, а когато и Луната по същото време се окаже в напрегнати аспекти, се появяват предпоставки да се премине през емоционална буря, през изригващ вулкан от чувства и емоции.

images (1)

За това по-особено Лунно затъмнение ще допринесат както планетите, така и звездите в картата на затъмнението. Затъмнената Луна се оказва съпричастна към квадратурата Уран – Плутон, която доста ще ескалира в емоционалната сфера и ще се прояви чрез непредсказуемо изразяване на най-дълбоките и потискани чувства. Аспектът с Уран ще ни подтиква към постигането на емоционална свобода – ще трябва да се разкъсат вериги на досегашни отношения, тъй като желанието да се чувстваме емоционално неограничавани ще е много силно. Може и с някакви сътресения в семейната сфера да се стигне до осъзнаването, че вътрешната свобода (Луна – Уран) е особено необходима за нашия душевен комфорт.

Съчетаването на енергиите на Лунното затъмнение с тези на Плутон, и то в напрегнат аспект, ще предизвика необходимостта от справянето ни с най-тъмните страни на нашата същност, които ние ще сме склонни да виждаме в обкръжението си. Луната си има своята тъмна страна, която никога не виждаме, но при Лунното затъмнение и двете и страни се оказват в тъмнина. Плутон, Владетелят на Подземното царство или на подсъзнанието, ще влезе в съприкосновение с причините за нашите неизказани безпокойства, натъпкани в дънато на чувала страхове, за да постигне своето от срещат си с Луната, а именно емоционално пречистване.

Под въздействието на Плутон е възможно да разкриете някои истини за важен за вас човек, от които да ви загорчи в устата и ако тези горчиви истини ви причиняват болка, не се насилвайте, дайте си време за тяхното приемане, защото то ще има оздравителен ефект върху вас и вашите отношения. Всичко, което в другите ще ви разочарова и уязви ще ви покаже коя своя същност не искате да приемете и в резултат постоянно се налага да я срещате в другите хора.

На събитиен план Лунното затъмнение във Везни ще засегне тази така важна за човека сфера на отношенията. Вероятно е да се стигне до изчистване на сметки в отношенията с близки, приятели, любими. Ако такива взаимоотношения се прекратят по време на Лунно затъмнение, това означава, че те не са били повече перспективни за вас, взаимно бихте си нанесли повече вреда, отколкото полза и удовлетворение.

Lunar Eclipse

Лунното затъмнение от 04 април 2015 засяга и две неподвижни звезди с не особено добра слава. Когато говорим за такива звезди, добре е да се държи аналогията и с планетите с подобна репутация. Тоест, всяко нещо работи за нас в положителна посока, макар и да носи разрушения, тотални преобразования. Все пак разрушението е необходима енергия в живота, която осигурява изчистване и освобождение.

В картата на Лунното затъмнение Северният лунен възел попада върху звездата Виндемиатрикс, а затъмнената Луна – върху звездата Алгораб, Делта на Гарван. И двете звезди на са градивни по отношение на връзките. Виндемиатрикс е известната звезда на разделите, а Алгораб се свързва с коварни лъжи, всякакви вариации на истината, загуби. Алгораб означава „крилото на Гарвана“ и се намира в лявото крило на птицата. Когато е активирана звездата носи разочарования във взаимоотношенията, неумение да се казва истината, поради удобството, комфорта и изгодното положение на лъжата.
Тъй като затъмнената Луна е в знака на Венера, която в момента е позиционирана в Телец, най-вероятните проблеми, които ще засегне затъмнението, ще бъдат в основата си материални. На базата на материалната изгода може да се окаже че се крепят не толкова здравословни междуличностни отношения, които държат някого в зависимо положение и не му позволяват да бъде себе си.

Слънцето в съвпад с Уран ще е мощен революционен фактор в разиграването на житейските сюжети. Цялата конфигурация, изградена от Слънце, Уран, Луна, Плутон в кардиналните знаци ще изкрещи по своеобразен начин за всеки „Повече не може да се продължава така!“. Ако личният хороскоп в свързан с някоя от планетите, ще покаже в кои сфери ще настъпят категорични и необратими промени, които е по-добре да се приветстват, отколкото да се посрещнат с негодувание.

За по-безпрепятственото преминаване през енергиите на Лунното затъмнение е добре да си осигурим спокойно обкръжение, да се освободим от важни ангажименти и да не предприемаме взимането на кардинални решения точно в този ден. Добре е да изчакаме „мръсните води“ на затъмнението да изтекат, за да сме по-полезни както за себе си, така и за хората около нас.