ВЕНЕРА - КЕТУ

Това са особени дни за планетата на любовните отношения и не само любовните. Венера е тази енергия, която ни кара да изразяваме любов и привързаност, да получаваме взаимност в чувствата. В знака на своето заточение Овен Венера не се радва на спокойствие, не се отличава с вътрешен баланс, породен от устойчивост в чувствата. При нея как да изрази, за да получи любов е въпрос, силно акцентиран и изискващ постоянни усилия. Интензивността на Овена я изважда от обичайното и любимото и състояние на покой, разбирателство и хармония.

При среща с Южния лунен възел (Кету) Венера ще повиши усещанията си за дискомфорт, защото в знака Овен Южният възел действа свиващо и ограничаващо на всяка проява на активност, напоритост, нетърпеливост в случая по отношение на партньорствата и деловите отношения. В тези дни на Венера ще и е трудно да се докаже чрез борбеност, поемане на инициативи и смели заявления. На нея няма да и е лесно да се бори за любовта, да воюва за любимия човек.

Ето защо в този период не е необходимо да храним някакви очаквания като ответна реакция на нашите усилия да наложим хармония с настояване. Ако не си изградим съответната нагласа, Южният възел неизбежно ще ни срещне с разочарование или неуспех в опитите ни да се наложим в отношенията, да докажем правотата си, да извоюваме победа на всяка цена. На Венера в Овен не и е много по вкуса да прави компромиси, да отстъпва, да си трае. Нейното нетърпение, липса на толерантност при срещата си с Южния възел ще я накарат най-вероятно да претърпи поражение и като следствие по нов начин да осмисли партньорството и да си отговори по нов начин на въпроса „Какво означава да обичаш?“.

В тези дни на среща с кармичния показател Кету, имащ за цел на изчисти ненужния боклук от досегашните ни опитности във връзките, Венера ще открие смисъла най-вече в разплащането на стари дългове с хора от миналото. В това отношение ще бъде много ефективна. Ако съвпадът предизвика някаква болка в сърдечните и близки приятелски отношения, приемете ги като лек и изчистващ балсам за допуснатите досега грешки. Ако все пак решите да действате и да проявите решителност, категоричност и настойчивост в отношенията по време на този съвпад, Южният възел в много по-остра форма ще ви покаже слабите ви места, поради неумението да ги забелязвате и да разчитате предупредителните знаци от съдбата.
Договори, спогодби, сделки и съюзи в тези дни не са препоръчителни. Ако нещо не се получава, не настоявайте.

Веднага след излизането си от съвпада с Южния възел Венера попада върху квадратурата Уран – Плутон, този път съюзявайки се с Уран. Преобразяващата мощ на квадрата Уран – Плутон ще предизвика необходимостта от радикални промени в междуличностните отношения. Всички тези нелеки аспекти на Венера ще я накарат да промени много от досегашните си ценности, вкусове и предпочитания. Тригонът на Юпитер няма кой знае колко да помогне, поради ретроградността, която изисква повторен опит, неудовлетвореност от очакванията и неизпълнени обещания.

За важни инициативи в деловата сфера, партньорството, брака, любовта и по-големите инвестиции е добре да се изчака до 06 март 2015.

Приемете с благодарност уроците от предстоящите дни, за да ги превърнете в свое богатство.