Pisces
Тъй като лунните месеци са 13, а зодиакалните знаци 12, един от знаците през годината става домакин на две Новолуния. Те винаги са в началото и в края на знака. Тази година знакът Риби има привилегията на започне и да завърши с Новолуние, като второто Новолуние на 20 Март 2015 в 29 гр. 27‘ Риби, 11:36 часа е Пълно Слънчево затъмнение.

На Рибите се дава двоен шанс в желанието си да стартират нови проекти, да започнат нова дейност, да отворят нова врата за реализацията на творческия си потенциал.

Първото Новолуние в Риби на 19 февруари е в 0 гр. 00‘ на знака (01.47 часа) и е от поредицата Новолуния в нулевия градус на поредния зодиакален знак. Едно наистина впечатляващо начало може да символизира едновременното влизане на Слънцето и Луната в този знак. Новата Луна бележи период на съживяване на чувствеността, на емоционалното битие, изостряне на сетивата за възприемане на невидимия свят. Затова първото нещо, което може да направите на Новолунието в Риби, е да настроите сетивата си на най-високата честота, за да могат да улавят най-фините вибрации.

При това Новолуние знакът Риби е силно населен, което ще покаже, че за реализирането на новите проекти знакът предоставя достъчно възможности и разполага с голям потенциал на енергия. Присъствието на Нептун, Хирон, Венера и Марс в този знак особено силно ще акцентира върху основните теми на Рибите. Най-осезателно ще реагират на това Новолуние всички артистични, романтични и сензитивни натури. Голямо вдъхновение ще окрили хората на изкуството – музиканти, композитори, художници, дизайнери, моделиери могат да намерят нови предизвикателства за разкриване на своите таланти. Всички творчески личности през този лунен месец ще бъдат посетени от нова муза – някои в сънищата и бляновете си, а други в реалността в лицето на любимо същество. Новата Луна в знака на екзалтация на Венера в компанията на Нептун ще способства за влюбване, нова любов и много от представителите на знака ще положат началото на романтична връзка вероятно с човек на изкуството, творец, щедра и богата личност или пък чужденец.

Знакът на Рибите за Новата Луна е най-вече благоприятен за творчески подход към бизнес делата, за осъществяване на контакти с хора творци – хора на науката, литературата, изкуството.

Новата Луна в Риби ще открие за много от представителите на знака нова духовна пътека. Свързване с духовен водач, откриване на своя идеал и отправяне на далечно пътешествие очакват родените под знака на Рибите и тези, които имат силно Нептуново присъствие в хороскопа.

Iv4Z7jzI1fI

Това Новолуние в Риби в съвпад с Нептун ще бъде едно в голяма степен мистично преживяване в търсене на духовност, скрито познание и забулени тайни. Новолунието в Риби ще подкрепи всички духовни търсения, тайни учения и изследване на непроявените ни същности. Успешно през този лунен месец можете да инвестирате в нова духовна опитност, в запознаване с нова идеология и религия. Търсенето на съвършенство може да ви изведе на нова пътека, водеща до нови прозрения и просветление.

Новолунието в знака Риби е много добър момент да започнете лечение и най-вече лечение на душата. След обиколката по зодиака в последния лунен месец се извършва подготовка за новия цикъл на Слънцето и новата астрономическа година, започваща с Пролетното равноденствие в 0 градуса на знака Овен. Затова през този заключителен период на годината е добре да се погрижите за чистотата на душата си, да изхвърлите преди всичко емоционалните отпадъци и да се освободите от ненужния товар на миналото. Практикувайте различни очистителни ритуали и се погрижете за душевния си комфорт.

Последният лунен месец преди идването на пролетта е най-удачното време да се притаите в своето вътрешно пространство и да набирате сили преди новото раждане. Това е много мощно време да опознаете своята връзка с Божественото и с механизмите на вътрешните промени. Светът на Рибите е пред вас – четете мистична поезия, слушайте вдъхновяваща музика, медитирайте, съзерцавайте, уединете се на вашето любимо място, осигурете си много покой и тишина. Рисувайте, ако не на платно, то във въображението си картините на бъдещия живот, така както искате да се случи за вас.

Основни теми на Новолунието в Риби:

• Стартиране на нов творчески проект
• Успешни начинания в сферата на изкуствата
• Откриване на духовната пътека
• Нова духовна опитност
• Енергийно лечение, емоционално пречистване
• Разкриване на тайни и загадки, способстващи духовното ви рзвитие
• Постъпки за успешно осъществяване на емиграция