rboalxkhv

От 14 март 2015 в 17.02 часа до 02 август 2015 в 08.53 Сатурн ще върви назад – ще премине през традиционната си за годината ретроградна фаза. Дълго преди да се обърне (около месец), той се задържа в един градус, където почти не се движи и накрая спира. Тази липса на движение на планетата е нейната стационарна фаза, през която тя иска да подчертае важността на конкретна тема в хороскопа.

Сатурн ще се придвижва ретроградно от 04 гр 56‘ на Стрелеца до 28 гр. 17‘ на Скорпиона. 4 – 5 градус на подвижните знаци и 28 – 29 градус на твърдите знаци ще са удостоени с особено внимание от Сатурн, който ще ги застави да разрешат важен проблем и да отработят кармичните си дългове и задачи.

Сатурн е много бавна в движението си планета. Символ е на всяко забавяне, затормозване на ситуацията, препятствия. А какво става, когато обичайната бавна скорост на планетата стане още по-ниска и се приближи до нулевата? Нещата по домовете на управление и пребиваване на Сатурн стават, така да се каже, още по Сатурнови. Сатурн започва да дълбае още повече, да тъпче на едно място, като превръща това място (дом) дори в болезнено, започва да проявява още по-силно задържащата си природа.

7

По време на стационарния Сатурн човек придобива черно-бял поглед върху света, прави твърдо и неотклонно разграничение на това, кое е хубаво и кое е лошо. Законът действа с най-голяма сила и човек го поставя над всичко. Малко е склонен към отстъпление и прояви на съчувствие. Всякакви нарушения на закона в период на стационарност се осъждат жестоко и никакви обстоятелства не са способни да оправдаят човека, нарушаващ закона. Затова по сила на влияние Сатурн в стационарната си фаза може да се сравни със Сатурн на квадрат. Консерватизмът на Сатурн сега се вижда като през увеличително стъкло.

В позитивен план стационарният Сатурн прави хората изключително предани и верни на своите житейски принципи.

Най-много фазите на Сатурн се усещат от родените Сатурнианци – Слънце и Асцендент в Козирог и Водолей, както и с акцентирани знаци на Сатурн в хороскопа – Водолей, Козирог и Везни.