dream_big

Както съвпадът на две планети е важен момент от техния цикъл, бележещ началото на новата им обиколка по зодиакалния кръг, така и опозицията на две планети е ключов фактор в движението им една спрямо друга.

Дните на опозиция на Слънцето с дадена планета са вид кулминация в съответния цикъл. Съвпадът или новото начало на цикъла Слънце – Юпитер се случи на 24 юли 2014 в 1 гр. 52‘ на Лъва, а тяхната опозиция ще се осъществи на 06 февруари 2015 в 17 гр 38‘ по оста Лъв – Водолей.

Това са дни като цяло изпълнени с добри намерения, но човек е склонен да се надценява във възможностите си. Пренебрегвайки подробностите и реалистичните детайли в стила на Юпитер, аспектът предразполага към голяма устременост за постигане на мечтите, смелост и прекален оптимизъм. В този дух човек лесно може да склони да инвестира повече средства в реализирането на проектите, отколкото силите му позволяват и джоба му разрешава. Влизането в неоправдани дългове е най-лесното, което може да направите в тези дни. Самоконтролът може да ви създаде проблеми точно сега и да излезете далеч от рамките на реално постижимото, на общоприетото.

Разположението на Слънцето и Юпитер по оста Лъв – Водолей показва огромна енергия и стремеж към блясък, което в същото време е и клопката на опозицията, която довежда до прекалена самоувереност, надценяване на силите, склонност да се поемат прекалено много проекти наведнъж.

Липса на смирение, екстравагантност и в резултат разочарования, неудовлетвореност от неосъществените мечти и нереализираните планове са характерни за опозицията на двете планети.

remote_image_1323461200

Противопоставянето на Слънцето и Юпитер е предпоставка за липса на умереност, свръх вяра, неподплатена от възможностите на реалността. Желателно е да се въздържате от прекалена щедрост, която би могла да се прояви в двойката домове, в които попада опозицията на планетите:

1 / 7; 7 / 1 – Прекален кредит на доверие към партньорите в личен и бизнес план. Проблеми със самочувствието и увереността.

2 / 8; 8 / 2 – Рискови инвестиции, огромни заеми, големи покупки, задоволяващи завишени потребности.

3 / 9; 9 / 3 – Явяване на изпити, разчитайки на добрия шанс или късмет, завишени очаквания в образователната сфера, неумение да се борави с голямо количество информация.

4 / 10; 10 / 4 – Неоправдани очаквания за повишение в кариерата, заслугите в професионален план няма да са ви достатъчни, защото нуждата ви от признание е неимоверно голяма.

5 / 11; 11 / 5 – Завишени очаквания от постиженията на децата ви. Силно желание любимият човек да ви боготвори в отговор на вашата вътрешна непълноценност. Големите мечти може да ви покажат, че е време да коригирате размера им.

6 / 12, 12 / 6 – Преразходът на енергия може да ви доведе до здравословни проблеми. Навиците ви, които ви карат да прекалявате в угаждането, ще сигнализират чрез езика на тялото. Не се втурвайте да помагате на нуждаещи се, когато самите вие сте неразположени и си спомнете приказката „Болен здрав носи“.

ааааааааааааа

В дните на опозицията на Слънцето и Юпитер вашият оптимизъм и самоувереност ще бъдат подложени на изпитание. Желанието да се чувствате непобедими може да ви отведе в грешната посока. Затова вие ще предпазите себе си, ако отделите време да обмислите нещата, както и да проявите търпение. Нека повишеното внимание да бъде основен акцент през тези дни.