ariemar___the_mermen_by_jfspixelstudios-d4bvms6

Марс е планета на действието, на реализацията, с помощта на неговата енергия ние можем да изразим себе си, да отстояваме себе си, да дадем ход на нашите проекти. Пребиваването на една планета в даден знак ни приканва да се съобразим с нея, да бъдем в синхрон с нейната енергия, с нейните възможности, за де се възползваме от най-добрите и страни.

Какви условия и сфери на изява предоставя знакът Риби на Марс. Този знак не е най-съзвучното място за планетата на откритостта и праволинейното действие. Марс в Риби не може да бъде настойчив и непоколебим, изпитва затруднения да следва инстинкта си. Той е нежен и мек. В този знак Марс не предпочита инициативата, а е склонен да се движи по течението. Тук има доста подводни камъни и Марс е принуден да е предпазлив и интуитивен. В мъглявото царство на Нептун Марс разбира, че може да срещне много скрити врагове или въображаеми противници и директните му подходи няма да са му от полза, т.е. обичайното му оръжие няма да му осигури победа. В знака Риби той се научава, че трябва да е психологически въоръжен, че действията му трябва да са подчинени на психологически стратегии, за да се спечели една битка.

ariemar___the_mermen_by_jfspixelstudios-d4bvmzs

Като негатив в този знак Марс може да бъде доста пасивен и да чака нещата да се случат от само себе си. Или пък, като вижда, че нещата не се случват по обичайния за него начин, да се впусне в създаването на бъркотии чрез индиректна агресия. Марс в Риби може в безсилието си да играе скрити игри, за да получи това, което иска, дори и да не знае какво точно е то.
Марс в знака на Рибите се нуждае от начини да изрази себе си, които са творчески, вдъхновяващи, затова той тук може да бъде много креативен и талантлив, ако се ориентира към сферите на изкуствата и по-често се потапя във въображението – свят, от който той може тук успешно да черпи енергия.

Рибите са знак на управление на Нептун и екзалтация на Венера, така че тези две планети са в състояние да подхранват енергийния заряд на Марс, да го мотивират, да го вдъхновяват.
Влизайки в Риби, Марс ще направи нашите емоции много интензивни, ще изостри чувствителността. Емоционалните предизвикателства ще са негови изпитания и сега той ще трябва да се справя със силата, която чувствата могат да му дадат. А чувствата произлизат от най-дълбокото място на душата ни, те имат подсъзнателен произход, затова на Марс ще му се наложи да се гмурне дълбоко в пластовете на подсъзнанието, там откъдето идват неосъзнатите страхове, за да може действията му да са адекватни и в крайна сметка резултатни.

ariemar___the_mermen_by_jfspixelstudios-d4bvogz

Без интимност Марс в Риби е много нещастен, все пак това е екзалтацията на Венера и той е настроен романтично, неговите нужди са повече емоционални, отколкото физически. Тук той може да бъде много еротичен и в много големи нюанси да чувства и да се настройва към изискванията на партньора. Марс в Риби може да е много трогателен в любовта, защото много държи не емоционалната връзка с партньора.

Оказвайки се в знака на Юпитер, за Марс стават важни идеологическите мотиви и духовните измерения на неговите действия. Тук той може да влезе в идеологически борби, защитавайки вярата или общочовешката кауза, на която е подчинил дейността си. Идеологическото оръжие е не по-малко ценно за Марс в този знак. Неговата борба може да мотивирана от високи идеали и духовни търсения, от стремежа към възвишени цели и интуитивни прозрения.

ariemar___the_mermen_by_jfspixelstudios-d4bvo4z

Още с влизането си в Риби Марс ще се натъкне на препятствия и ограничения от страна на Сатурн, който с квадратурата си ще го накара да се замисли дали целта оправдава средствата. Първите дни на влизането му в Риби могат да се окажат много изтощаващи за него и да го вкарат в преразход на енергия. За представителите на подвижните знаци това може да се изрази в някакъв здравословен проблем или конфликтна ситуация на работното място или у дома. Повече планомерност и разумност в действията ви ще ви предпазят от нежелателните последици на аспекта. Дните между 12 и 15 януари могат да са и доста натоварени откъм служебни ангажименти и други задължения. Аспектите на Марс и Сатурн изискват прецизност на действията и спазване на правила и норми.

ariemar___the_mermen_by_jfspixelstudios-d4bvo1u

Престоят на Марс в Риби ще става на фона на ретроградното движение на неговия управител Юпитер. Това означава, че Марс не може да разчита на силната му подкрепа и поддръжка. Освен това Марс няма да направи с Юпитер сериозен мощен аспект в този знак, който да му осигури енергийно зареждане от огромните резервоари на големия добротворец. Докато връзката с главния управител на знака е ощетена, на Марс ще се наложи да бъде по-внимателен в действията си, по пестелив в изразходването на горивото си.