459940457

В астрологията има един универсален отговор на всички въпроси и той е: „Попитай Луната!“. Луната, като най-близко небесно тяло до Земята, носи основните ключове за всяка ситуация. Тя е основният ретранслатор на слънчевата енергия и поради бързото си движение, планета, която най-бързо осъществява взаимодействието между останалите планети от Слънчевото семейство.

Луната представлява вашето ниво на комфорт, нещата, условията, хората, които ви карат да се чувствате добре със себе си и с околната среда. Когато около вас няма напрежение и се чувствате добре в кожата си, означава, че вашата Луна е доволна и благодарна, че сте и осигурили удобствата, от които се нуждае.

В синастрията взаимодействието на двете Луни ще покаже могат ли взаимно партньорите да се чувстват в безопасност, когато са заедно, могат ли да удовлетворяват без напрежение нуждите си, могат ли да се разкрият емоционално един пред друг, без това на коства някакво неудобство.

Луната е показател и за справянето ни с ежедневните въпроси, нещата от първа необходимост. Затова за една двойка, която е решила да споделя живота си заедно, доколко лесно ще решава въпросите от битовия живот, ще зависи до голяма степен от синхрона между двете Луни.

Когато двете Луни са съвместими, партньорите изпитват чувство на сигурност и това става още от първия момент на запознанството. В присъствието на другия, човек усеща топлина и приемане.

В подхода към анализиране на съвместимостта по Лунния знак, на първо място трябва да се започне от полярността на зодиакалните знаци. Две женски или две мъжки Луни са вече гаранция за някакъв синхрон. Женските знаци са Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби, а мъжките – Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. И обратно, когато двете Луни са с различни полярности, сработването ще е съпроводено с някакви усилия. Женските Луни са по-интровертни, докато мъжките се стремят към повече налагане, показност, стремеж към надмощие.

Синхронът  между двете Луни може да се постигне и по знаци с еднаква управляваща планета. Например в знаците Телец и Везни Луните ще кореспондират помежду си, поради сходната си Венерина природа.

Разбира се, най-голям синхрон между Лунните знаци се осъществява, когато Луните споделят една и съща стихия (Вода, Земя, Огън, Въздух). Тогава най-лесно хората влизат в контакт и се подпомагат в изразяването на емоциите. Най-силно резонансът между двете Луни се усеща, когато те се помещават в един и същи знак, независимо дали съвпадът е точен или знаков. Тогава буквално двамата споделят една и съща кожа, в много голяма степен се усещат без думи. За тях душевният комфорт има една и съща формула.

Когато стихиите се разминават особено и по полярност, например Вода и Огън, партньорите трябва да осъзнаят, че техните нужди са продиктувани от различни неща. Тук е необходимо повече целенасочена работа и взаимно уважение за постигането на баланс, нещо, над което съвместяващите се Луни няма изобщо да се замислят и ще го правят автоматично.

Big-Moon-Love-Marco-Ciofalo-Digispace-www.marcociofalo.com_

Огненият знак на Луната в партньорството – Овен, Лъв, Стрелец

Тези Луни искат много страст и драматизъм. Те обичат тръпката от преследването. Впускат се да доказват любовта си и се борят да завоюват любимия. Много действени и обичащи живота. Рутинните процедури могат много бързо да ги отегчат, разочароват и да погасят искрата на любовта. С такива Луни хората не обичат да се застояват много на едно място – те намират живота за интересен, когато пътуват, когато са освободени от всякакви отговорности.

Земният знак Луната в партньорството – Телец, Дева, Козирог

Най-големите им нужди за удовлетворяване са стабилността и сигурността, която трябва да виждат в потенциалния партньор. Те ще се насочат към партньор, който е надежден, стабилен и който много добре се справя с парите. Тези Луни предпочитат да минимизират риска и затова обичат да планират бъдещето си. Внимавайте, ако искате с нещо да ги изненадате, може да не ви разберат съвсем правилно. Много обичат подаръците и всякакви романтични ритуали, които ги карат да се чувстват в безопасност. Към партньора си се отнасят с грижа и отговорност.

Въздушният знак на Луната в партньорството – Близнаци, Везни, Водолей

Тези Луни обикновено нищо сигурно не обещават, но ако са в синхрон помежду си, на тях така им харесва, защото и двамата партньори ще държат изключително много на свободата си. Те са много любопитни и разговорливи и по пътя на диалога винаги могат да стигнат до примирие и съглашение. Тези Луни не се чувстват добре, когато са изолирани от социума. Чувстват се комфортно сред приятели и единомишленици и тези хора винаги могат да помогнат на връзката им. Заедно ще им е приятно, когато са извън града, когато могат да разчупват традицията и да се чувстват откриватели.

Водният знак на Луната в партньорството – Рак, Скорпион, Риби

Ако ги удавите в любов, те няма да имат нищо против. Водните знаци са известни със своя романтизъм. Тези Луни обичат да плуват в океани от любов, много са сантиментални и имат нужда от партньор, който ще ги потопи в море от чувства. Водните Луни особено държат на споделените чувства. За тях всяко нещо трябва да се прави с чувство и да излиза от душата. Много силно умеят да усещат партньора си интуитивно и знаят как се чувства той, дори когато е далеч от тях. Имат склонността да се пристрастяват към любими места, хора, ситуации. Най-силната им страна е, че се отдават напълно и ако не получават това от ответната страна, страдат дълбоко.

to-the-moon-and-back-set