polls_WarriorAngle_2135_543788_answer_2_xlarge

Марс влиза във Водолей и веднага се задейства кореспонденцията му с Уран, обусловена от взаимната рецепция по знаци на управление между двете планети. Настъпва време за революционни действия. Марс във Водолей не е търпелив и за много неспокойни духове това ще е период на преливането на чашата, на прекрачването на границата на ограничения, предразсъдъци и остарели схващания.

Като правило Марс ще презареди оръжието преди всичко на Водолеите, които и без това са си бурета с барут. Енергични действия ще предприемат и всички Уранови личности, които са смели и искат да изпреварват времето, вместо то да ги заварва неподготвени. През този период ураново настроените хора (с подчертано присъствие на Уран в рождената карта) ще подемат инициативи, които са обмисляли и ще имат възможност да ги реализират с помощта на приятелите си. Заразителен ще е водолейският ентусиазъм през тези зимни месеци, когато много марсови и уранови личности ще вземат нестандартни решения и ще предприемат рискови действия.

aquariuslisa

Марс ще прояви своята активност най-вече в социалните мрежи. Ще се създадат нови съюзи или досегашните ще променят формата си. Ще се актуализират много дейности в комуникационните системи.

Марсовите личности ще се борят преди всичко за своите права и за постигане на независимост във връзките. Доста енергия ще се съсредоточи върху решаването на колективни проблеми, които може и да не преминат много гладко, но пък ще се стигне до разчупване на традицията на групата, на колектива и до установяване на нови правила и възможности за членовете му. Такива социални реформи или повдигане на недоволство в социални групи и колективи са много вероятни по време на опозицията на Марс към Юпитер около Нова година. Това ще бъде единственият сериозен напрегнат аспект на Марс, докато той преминава през Водолея. Тъй като опозицията съвпада с посрещането на Новата година, желателно е да се внимава с пиротехническите средства, за да не се помрачава празника от нежелателни прояви на непредпазливост.

По време на пребиваването на Марс във Водолей си струва енергията да се съсредоточи в групови усилия и обединение на силите в името на колективни цели. Могат да се постигнат забележителни достижения на отборно ниво, там където се работи за интересите на всички и където отсъства болезненото его за лична изява.

Когато е във Водолей, огънят на Марс гори преди всичко в ума и има способността да изчислява ходове напред във времето. Влизайки във Водолей Марс ще получи доста интелектуални предизвикателства. За него е важно да се чувства откривател на вселени, да експериментира в нови области на познанието, а подкрепата му от Уран в Овен около 20, 21 декември може да направи възможни смели открития в областта на науката, новите технологии и други съвременни направления на изследователската дейност.

images

Ако сте фен на рутината и спокойствието, този интервал от време няма да ви остави на спокойствие. Изберете да вършите поне ежедневните си задължения по нов, по-различен начин, за да отговорите на вибрациите на марсовата активност в знака Водолей. Бъдете динамични и готови за действие, за експеримент, защото и без това Марс няма да ви остави да действате по старите правила. Той ще подкрепи новаторите, тези, които се осмеляват да се борят за мечтите си, както и търсещите вдъхновение по неотъпканите пътеки.

По-трудно ще бъде за Марс през този период в инициативите му в сферата на романтиката. Там той нищо сигурно не обещава. Нова връзка, започната на Марс във Водолей, се очаква да е вълнуваща, но не особено стабилна и надеждна. Водолейският Марс не обича да е обвързан, затова, що се отнася до любовните дела, по-добре не си правете планове за бъдещето.