10501821_264419653764744_4895066723774554512_n

След като отмина опозицията с Нептун, на Меркурий му предстоят само добри аспекти до края на знака. Полага му се да си отдъхне от напрегнатите аспекти през последните два месеца. Нелеки бяха квадратурите му с Уран и Плутон в Рака и напрегнатите му аспекти с Марс и Сатурн в Лъва, както и изгарянето му от Слънцето. Меркурий премина през доста кризи и сега може да отдъхне от тежки аспекти до края на знака Дева.
В момента Меркурий изгражда тригон с Плутон. Меркурий е единственото божество, което има правото да влиза в царството на Хадес – подземния свят, така че този тригон отваря за него най-широката магистрала към владетеля на земните надра и енергийните ресурси.
От Плутон Меркурий се снабдява с голяма енергия за ума, а от Меркурий Плутон получава възможността да излезе от подземното си царство и да прояви силата си в света на живите. Той дарява на Меркурий голяма въздействаща сила на убеждаване, затова на този аспект можете неимоверно много да въздействате върху събеседника си и да го убедите в правотата на вашите идеи.
Добрият аспект на Меркурий с Плутон позволява да се установи произхода на проблема и да се предприемат правилните мерки за преодоляването му. Тук умът стига до дълбоки проникновения и прозрения и има възможността да преобразува неправилните модели на мислене. Този аспект в земните знаци е отличен за анализиране на мотивите ви, които следва да ви отведат до постигане на целите. Аспектът е подходящ за решаване на глобални проблеми, за изясняване на въпросите на сигурността и поради активирането на знаците Дева и Козирог, за разрешаването на важни въпроси, свързани с кариерата. Дните са подходящи и за решаване на всякакви въпроси, касаещи работа и служебни ангажименти.
Силата на тригона Меркурий – Плутон в тези знаци е в изработването на добра стратегия и задълбочени проучвания. В земните знаци тези две планети умеят много добре да си правят сметката и да са много реалистични в плановете си.
Добър аспект за разговор на четири очи, за тайни срещи, за конспираторска дейност.